Tre ting du bør have i dit køkken

Hvis du netop er flyttet hjemmefra, eller trænger til at rydde op og starte på ny angående køkkenets indhold, er der en række ting, som du med fordel kan overveje at sætte fokus på. Indlæggets nedenstående ting kan alle bruges dagligt i køkkenet, så du kan få glæde af dem hver eneste dag i hjemmet. Læs derfor med herunder og få inspiration til tre ting, som du bør anskaffe til køkkenet derhjemme. 

Det rette service

Venter ungdomsboligen på dig med det lille tekøkken, gælder det selvfølgelig om at få fat på en række gode glas, spisetallerkener, desserttallerkener, osv. I denne forbindelse findes der diverse ”flyt hjemmefra-sæt”, bl.a. i IKEA, som henvender sig til unge, der ikke har en eneste ting klar til køkkenet. 

Hvis du ligeledes på nuværende tidspunkt har et stel, som har set bedre dage grundet flere årtiers brug, kan du gå på udkig i diverse forretninger såsom Imerco eller Kop & Kande, som mange gange har rigtig gode tilbud på flot service. Vælg gerne et service, som du synes er flot nok at anvende, når gæsterne kommer, men som stadigvæk kan bruges i dagligdagen. På denne måde sparer du penge ved købet af blot ét sæt, og du får rent faktisk brugt stellet i stedet for at have det stående i et vitrineskab. 

En god gryde og pande

Gode gryder og pander er alfa og omega, når madlavningen skal foregå i køkkenet. Her er der igen stor forskel på, om du bor alene i en studiebolig, eller om familiekøkkenet trænger til nyt stål. Er der tale om en ungdomsbolig med et lille køkken, gælder det om at få fat på en enkelt stor samt lille gryde og pande. 

Hermed har du en fin gryde og pande til dagligdagen, hvor du kun har behov for at lave enkeltportioner, imens du ligeledes kan byde vennerne på middag i weekenderne takket være de gode, store pander. Bor du sammen med hele familien, og har I et stort samtalekøkken, skal du endelig udnytte den dejlige plads og investere i en række kvalitetspander og –gryder – hvis du altså ved, at du kommer til at bruge dem. Anskaf dig for eksempel en god wokpande, hvis hele familien elsker dine lækre wokretter, eller få fat på en kæmpe gryde til efterårets hyggelige suppeaftener. 

Sunde madvarer

Intet køkken uden et væld af sunde råvarer i køleskabet. Uanset om du bor alene eller sammen med en flok andre familiemedlemmer, vil sunde råvarer i form af indbydende grøntsager og smagfulde frugter stille sulten, når snacklysten for alvor står på. Måske ønsker du at stoppe med at snacke på chokoladebarer og andre usunde lækkerier. 

Her er det en kæmpe fordel at tage de sunde ting ud af køkkenet og gemme det væk i et skab i forgangen eller hele ude i skuret, så du på denne måde skaber plads til de sunde madvarer i stedet. Fyld køleskabet op med spændende grøntsager, eventuelt afhængigt af årstiden, så du udnytter de mange fine råvarer og kan diske op med lækre måltider på dit flotte nye service.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *