Overvægt er okay, hvis man selv vælger det

Det er helt okay at være overvægtig. Der er faktisk ikke noget galt med det, og det er en positiv ting at vi i dag har ting som tykaktivister som viser, at det er helt okay at være tyk hvis man er glad, og at det også kan være smukt og sexet selvom man har fedt på kroppen. Der er også meget fokus på plusmodeller, som vejer mere end den ordinære model.

Det er godt, for hvordan vi projekterer menneskekroppe i medierne og det offentlige rum, har stor betydning kulturens opfattelse af, hvad der er smukt og hvad der ikke er. Og dette kan påvirke vores selvopfattelse rigtig meget.

Hvad hvis man ikke er glad for at være tyk?

Selvom der kan være mange som er glade og tilfredse med at være overvægtig i en vilkårlig grad, så er der også mange, som ikke er glade for at være overvægtige. Der kan være mange grunde til at man er overvægtig, udover at man selv har valgt det. Måske gør ens gener, at man har meget store fedtdepoter nogle særlige steder på kroppen, som får en til at se ud på en måde man ikke bryder sig om.

Grunde til ufrivillig overvægt

Der er mange grunde til ufrivillig overvægt. Det kan skyldes ens gener, hormonbalance, livsstil, mentalt helbred, samt hvis man tager noget medicin der fører til overvægt. Hvis man ikke er glad for sin krop og den måde man ser ud på, påvirker det ens selvværd. Og det er jo meget trist, især hvis man ikke selv har valgt den måde man ser ud på. Så selvom det er okay at være overvægtig, så kan der være mange svære ting ved at være det, især når man ikke selv har valgt det.

Hvad gør man, hvis man ikke kan gøre noget ved sin overvægt?

Hvis man er overvægtigt fx. på grund af noget medicin man bliver nød til at tage, og ikke er glad for sin krops tilstand, så kan overveje at få lavet en fedtsugning, fx. på Roskilde Privat Hospital. Det er på en måde en lidt tabuiseret behandling, men sandheden er, at der kan være mange rigtig gode grunde til at få lavet en fedtsugning. Hvis det kan hjælpe på ens humør og selvværd, og ikke mindst helbred, så er det måske en god ide, at få fortaget en fedtsugning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *