Må man spise pizza, hvis man vil tabe sig?

Er du vild med pizza? Men vil du også gerne tabe et par kilo? Så er der nok nogen, der vil råde dig til at holde en sabbat fra pizzaspiseriet. Men som enhver pizzaelsker ved, så er det ikke helt let at tage en kold tyrker. Så er spørgsmålet – må man spise pizza, hvis man gerne vil tabe sig? Det korte svar er heldigvis ”ja”.

Og bare rolig – du behøves ikke at spise blomkåls pizza med grøntsager og kylling.

Der findes ingen usunde madvarer

Hvis du gerne vil tabe dig, handler det om at ligge i et gennemsnitligt kalorieunderskud i en længere periode. Det vil sige, at du forbrænder mere, end du indtager af energi.

Hvis man følger den logik, at din samlede kost ikke må overstige x-antal kalorier, kan man også argumentere for, at der ikke findes nogle usunde madvarer.
Der findes madvarer, der er meget fedtholdige. Og der findes madvarer, der indeholder mange kalorier, men så længe du ikke overstiger din daglige (eller ugentlige) fedt- og kaloriegrænse, så er det helt fint at indtage disse madvarer.

Hvis du for eksempel gerne vil ramme 2.000 kalorier hver dag, så er der jo ikke noget galt i at spise 1.500 kalorier i løbet ad dagen, og så spise en lækker pizza til aftensmad, hvis denne indeholder færre end 500 kalorier. Får du lyst til en pizza nu? Så læs mere på Pizzapal.dk.

Forkæl dig selv, selvom du træner mod et mål

Mange eksperter peger på, at slankekure ikke er særligt effektive. De kan fremtvinge nogle gode resultater i en kortere periode, men i det lange løb er hårde slankekure ikke den mest effektive metode at vælge, hvis du gerne vil tabe dig.

Selvom du arbejder benhårdt mod et specifikt mål – eller måske en specifik vægt, skal du stadig huske at forkæle dig selv.

Det hele handler om vedholdenhed

Hvis du glemmer at forkæle dig selv og giver dig selv stramme regler for både kost og motion, risikerer du at brænde ud. Det handler om at lægge en plan, som du kan vedligeholde i en længere periode.

Det skal du også overveje, når du laver en plan for dit vægttab. Eksempelvis vil du hurtigere tabe dig, hvis du er 700 kalorier i underskud hver dag, men det er sikkert meget lettere for dig at vedligeholde livsstilen, hvis du beslutter dig for at være 250 kalorier i underskud hver dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *