Blog

De bedste nye dykkerbriller til børn og voksne

Rigtig mange mennesker bruger hvert år dykkermasker. En dykkermaske kan bruges mange steder: når man er på ferie, hvis man dykker herhjemme, eller hvis man blot ønsker en god oplevelse under vand. Udover at dykkermasken gør dig i stand til at have åbne øjne under vand, så betyder den også, at både vokse og børn er mere trygge under vandet.
Her kan du læse om de bedste dykkermasker, og hvordan du vælger den rigtige.

Sådan vælger du de rigtige dykkerbriller

Det kan være svært at vide, hvordan man vælger rigtigt. For det er ikke ret mange, der har en stor viden inden for dykkermasker, inden de køber en. Og det kan da også være svært, at gå uvidende ind i kampen på at finde den bedste dykkermaske.

Kig efter mærket

En god ting at kigge efter er om masken er fra et anerkendt mærke. Hvis ikke den er det, bør man tage sine forholdsregler. Dog findes der gode dykkerbriller- og masker, fra ukendte mærker. Men man bør blot være opmærksom på briller fra ukendte mærker, selvom kvaliteten her være lige så god som hos de kendte mærker, er der dog større risiko for, at man får fat i et par briller, hvor kvaliteten ikke er som man håbede.

Tjek at den passer
Men mærket er underordnet, hvis man får købt en maske, der ikke passer en. Derfor bør man altid tjekke pasform, inden man vælger masken. Der er en lang række forskellige måder at teste om størrelsen passer. Den mest pålidelige metode er, at man forsøger sig med sug-uden-strop metoden.

Sådan kontrollere du masken

Du starter med at fjerne alt fedt og hår fra ansigtet. Herefter flytter du brillens stropper, så de sidder fremme foran brillen. Du tager så brillen på, præcis som du normalt ville gøre det. Så suger du luft ind med næsen i 3 sekunder. Du skal herefter sørge for, at du ikke puster ud med næsen igen. Herefter skal masken gerne blive siddende fast på ansigtet i minimum 5 sekunder efter du har suget den ind. Jo bedre masken sidder fast, jo bedre et fit har man mellem bruger og maske. Hvis du er i tvivl om hvordan du skal gøre, så læs mere her hvor rygcrawl.dk forklarer mere om dykkerudstyr.

Sådan vedligeholder du din dykkermaske

Når du har fundet den maske, som du mener er det perfekte match, er det vigtigt, at du sørger for at behandle den godt. Det vil nemlig betyde, at masken holder længere. Men det vil også tilsvarende betyde, at du bliver gladere for den, mens du har den.

Invester i din dykkermaske
Dykkermasker er ikke altid en billig investering, og selvom man kan finde dykkerbriller og masker til en god pris hos Watery.dk, er det stadig en gode ide, at man sørger for at passe godt på masken.

Sådan skal du ikke opbevare din maske

Hvis du vil passe på din maske, skal du sørge for, at den bliver opbevaret ordentligt. Det betyder, at masken ikke skal ligge i din fugtige taske. Hvis den ligger her, man øge chancen for mug og svamp, hvilket hurtigt kan sprede sig, og få din brille til at lugte og blive mindre effektiv.

Varige skader
Og selvom du tænker, at mug og svamp kan renses af senere, så vil det altså kunne gå ind, og forvolde permanente skader i glasset. Dette vil fårårsage, at glasset ikke længere er så klart som tidligere. Men det vil også kunne betyde, at dine briller vil have større tendens til at dugge.

Undgå ridser
Sørg i stedet for at dine briller er opbevaret i det etui, der er lavet til dem. Dette vil både nedsætte risikoen for mug og hjælper til at undgå ridser i brillerne.

Hvilke masker er bedst

Du kan få rigtig mange gode masker, som passer lige præcis til dine behov. Men nogle af de masker, som har klaret sig bedst er listet herunder.

SeaPro Tactical

Hvis du leder efter en prisvenlig maske, som giver et fantastisk udsyn skal du vælge SeaPro Tactical. Denne har en tynd ramme, som giver godt udsyn. Derudover får du en maske i høj kvalitet, som med dine delbare silikoneremme sidder godt om hovedet.

SeaC Suc x-frames

Hvis du er til snorkling eller scuba dykning, kan du med fordel bruge Seac Sub X-frames. Denne har igen ingen ramme, men heller ikke nogen opdeling i midten. Dette giver et fantastisk udsyn, og gør den rigtig god til personer med et bredt ansigt.

Seapro UV1

Hvis du er til en lidt dyrere maske, men som stadig er i et godt prisniveau kan du vælge SeaPro UV1. Denne har en ramme, men er rigtig nem at tilpasse hovedet.

3 konkrete tips du kan bruge til at spare penge på din aftensmad

Vi kender alle sammen følelsen, når det er sidst på måneden, og kontoen siger 0 kroner. Hvad skal du og din familie så leve af resten af måneden?  På denne side, kan du læse om 3 helt konkrete tips, som du og din familie kan benytte i jeres hver dag, for at dette ikke sker igen. Læs videre

Køkken og udstyr – Så bliver det nemt at lave mad

De færreste af os nyder at lave mad. Men vi skal have mad på bordet hver dag, til os selv og til vores børn. Så er vi bare nødt til at gøre det så nemt som overhovedet muligt for os selv. Dette gøres ved at man nemmere får følelsen af at det er nemt at lave mad, og hvis det skal være nemt, kræver det også det rette udstyr. Man kan spare rigtig meget tid i køkkenet, hvis man har maskiner til at klare det hårde arbejde, og der er snart ikke noget mad der kan laves uden at bare én maskine bliver involveret. I dag kan man stort set få maskiner til alt, såsom elektronisk kartoffelskræller, som altid er et meget kedeligt arbejde. Små elektroniske værktøjer, gør det lettere at nyde at stå i et køkken. Hvem ved, måske bliver det en ren fornøjelse at lave mad i køkkenet, hvis man har nogle små hjælpemidler. Det er ikke noget der behøver at koste en formue.

Et must have I køkkenet

Der er dog nogle maskiner man ikke bør undlade at have stående i køkkenskabene. Den ene er blenderen. En blender kan bruges til stort set alt, både hvis man laver aftensmad, men også hvis man bager kager eller sunde smoothies. Dog skal man være opmærksom på, at der tit og ofte sælges blendere i fx netto. Dog bør man undlade at købe dem, da de er af lav kvalitet, og holder ikke særlig længe. Så hvis man skal have en ordentlig blender, kan man købe en med kvalitet fra KitchenOne. Der får du en blender som holder i mange år og som har flere smarte funktioner. Hvis du allerede har en blender, og gerne vil spare mere tid i køkkenet, kan det også anbefales at købe en røremaskine. Det behøver ikke at være en mega dyr end med rigtig mange funktioner. En simpel, men god røremaskine kan holde i mange år, alt efter hvor meget den bruges. Den kan tage meget tid fra at man skal stå og ælte. Dertil kan man brug tiden imens maskinen rører, på at lave noget andet.

Køkkenet er husets hjerterum

De fleste familie bruger det meste af tiden i køkkenet. Det er her der laves morgenmad, frokost, madpakker og ikke mindst aftensmad. Men mange har også sådan et moderne køkken/alrum, hvor der kan laves lektier om eftermiddagen. Det er derfor vigtigt, at der er trygge rammer i køkkenet, så der er rart at være. Det er også her at man opholder sig, hvis man har gæster. Mange maskiner, som røremaskinen og blenderen er store maskiner, men har man et lille køkken med minimalt plads, så kan man gemme dem væk i skabe. Men de fleste maskiner har et flot design, at de rent faktisk er flotte at se bør, og næsten er synd at gemme væk.

Succes inden for sportens verden kræver den rette kostplan

Hvis du skal have succes inden for sportens verden, så kræver det, at du spiser korrekt. Det handler ikke blot om, at du skal træne hårdt og fokuseret, at du studerer teorien bag din sport, og at du trænes af nogle dygtige folk. Hvis ikke, du spiser rigtigt, så får din krop ikke den næring, den skal bruge, for at kunne løfte dig gennem de hårde træningssessioner. Læs videre

En god bordplan kræver god mad

Til et festligt arrangement, hvor der bliver serveret mad, er man nødt til at lave en bordplan for at folk kommer til at sidde godt. Det kan være rigtig svært, fordi man skal tage hensyn til alle gæsterne, men det er et puslespil, man desværre ikke kan komme udenom at skulle samle.

Hvordan skal bordene stå?

Det allerførste man skal finde ud af, før man overhovedet kan gå i gang med at planlægge hvem, der skal sidde hvor, er, hvordan bordene skal stå. Find først og fremmest det lokale, som festen skal holdes i. Hvis du skal holde det derhjemme og ikke har plads i stuen, så lej et festtelt via teltudlejning, så der er rigeligt med plads til en god bordopstilling. Det er vigtigt, at man kender størrelsen på lokalet eller festteltet, samt hvor der er indgange/udgange og andre ting, man skal tage hensyn til. Så snart man har styr på sit festlokale eller festtelt, så skal man i gang med at finde de borde, man skal stille op.

Her kan man vælge mellem runde eller firkantede borde. Runde borde har den fordel, at folk lettere kan snakke med hinanden, men den ulempe at hele selskabet sidder mere spredt, og desuden kan det være svært at få plads til mange runde borde inde i et festtelt eller småt lokale. Firkantede borde giver mulighed for at selskabet sidder samlet, men til gengæld kan man kun snakke med de personer, man sidder ved siden af og overfor. Hvilken af delene man vælger, er derfor en smagssag.

Skal traditionerne følges?

Der er visse traditioner og uskrevne regler, man kan føle sig tvunget til at skulle følge. For eksempel til et bryllup hvor brudeparrets forældre stort set har faste pladser, at man sidder mand-kvinde, eller at der skal være et børnebord nede i hjørnet, hvor alle de mindre børn kan sidde sammen. Disse traditioner er traditioner af en grund: fordi det fungerer. Men kan det ikke fungere for jer, så er der nok ikke nogen, der bliver sure, fordi de ikke bliver overholdt.

Sæt folk ved siden af nogen, de kan snakke med

Der er intet mere akavet end at blive placeret ved siden nogle mennesker, man bare ikke kan få en samtale i gang med. Så bliver det en meget lang middag, og den festlige stemning vil helt sikkert aldrig komme i gang. Sæt folk ved siden af nogen, de kender på den ene side, og nogen de deler interesse med på den anden side.

Bland de snakkesalige og de stille men sæt dem ikke sammen, så der er overtal af den ene type – er der mange højrøstede mennesker blandt de stille, vil de stille ikke få et eneste ord indført i en samtale, og er der for mange stille personer omkring de snakkesalige, vil de snakkesalige komme til at kede sig. Bland singler og par så man undgår det berygtede single-bord nede i hjørnet, som ingen har lyst til at sidde ved. Og placer skilsmissepar, der ikke kan klare synet af hinanden, så langt væk fra hinanden som muligt.

Er der børn med, er det også en god idé at sætte dem sammen, da de sikkert ikke vil synes, at det er særlig sjovt at sidde mellem alle de voksne. Det er dog ikke nødvendigt at sætte dem alle sammen ved ét børnebord. Sæt dem sammen i grupper på tre eller fire og sæt dem for bordenderne, så der ikke er tomme huller rundt omkring, så snart de rejser sig, og de voksne bliver siddende.

Du kender alle dine gæster godt, så det er helt op til dig at matche dem, der kunne komme godt ud af det med hinanden og at adskille dem, der aldrig ville kunne holde en samtale kørende med hinanden. Det vigtigste er, at folk sidder sammen med nogen, de kan snakke med noget om. Man ved, at man har ramt plet med bordplanen, når festen sætter sig selv i gang allerede under maden, så det er dette, man stræber efter at opnå.

God mad til festen uden oprydning

Rigtig mange vælger at holde rund fødselsdag, konfirmation, studentergilde eller andre festlige lejligheder derhjemme, så man slipper for at skulle ud og bruge mange penge på at leje et lokale. Det er billigere at rykke rundt på nogle møbler for at gøre plads til borde og stole, og så er det derudover også bare hyggeligt at befinde sig i vante og trygge rammer. En af ulemperne ved at holde en fest derhjemme er dog, at det roder en hel del. Eller det kan det i hvert fald gøre. Vil du gerne undgå rodet eller bare så vidt muligt undgå at skulle bruge dagen derpå på at rydde op, så læs med her.

Hyr serveringspersonale

Serveringspersonale er virkelig pengene værd både under og efter festen. Mens middagen står på, skal du som vært ikke have dårlig samvittighed over at læne dig tilbage og nyde maden og dine gæsters selskab. Serveringspersonalet vil nemlig sørge for, at samtlige gæster har vin i glassene og mad på bordet. De vil tage af bordet og sætte nye tallerkner frem, når den næste ret skal serveres. Det er en kæmpestor hjælp, men efter festen er det ligeså fedt, at serveringspersonalet har været der. De tager nemlig opvasken, når middagen er slut, så der bliver ikke noget med at stå op til en gigantisk opvask dagen efter og bruge hele dagen på at vaske service, serveringsskåle, gryder og pander.

Lej en cocktailbar

At hyre en cocktailbar er super fedt for selve festen, og det er en god måde at skabe en festlig stemning på. Man får samtidig drikkevarerne serveret på en langt sjovere måde end ellers. Holder man festen derhjemme, er det med en cocktailbar lidt mere kontrolleret, hvor diverse drikkevarer ender henne. Du står ikke tilbage med et kæmpe rod, hvor du i flere dage efter festen finder tomme dåser i alle hjemmets kroge, og du skal ikke tænke på at finde plads til at opbevare alle resterne. Lyder det fristende, så besøg cocktailkursus.dk hvor du kan finde mange muligheder for at leje en cocktailbar til din næste fest.

Hold festen i et telt udenfor

Vil man helt undgå at have gæsterne inde i huset, så kan man med fordel rykke festen udenfor i et festtelt. Så er gæsterne kun inde i huset, når de skal på toilettet, og alt rodet vil på den måde blive holdt udenfor og inden for teltets fire vægge. Det er nemmere, når du på et tidspunkt skal til at rydde op, da det hele er samlet ét sted. Udenfor i et festtelt kan man også godt tillade sig at hænge nogle skraldeposer op, så folk selv smider deres tomme dåser og plastikkrus ud efter sig, og så er rengøringsarbejdet minimalt for dig.

Opbevar drikkevarerne udenfor

Man kommer til at skulle opbevare rigtig mange drikkevarer, da der skal være nok til alle gæster hele dagen og aftenen, og for at undgå at det roder inde i hjemmet, kan man smide dem udenfor på altanen eller terrassen. Det er især smart om vinteren, hvor man kan bruge det kolde vejr som køleskab, og om sommeren kan man købe nogle store poser is fra istilfest.dk og hælde det op i nogle spande sammen med drikkevarerne. Så slipper man for at skulle gøre et ekstra, lånt køleskab rent dagen efter, og drikkevarerne vil, vigtigst af alt, holde sig kolde.

Betal dig fra det

Lige meget hvor drastiske midler, man tager i brug, kan man nok ikke slippe helt for oprydningen. Der vil altid være noget, man skal sætte på plads eller gøre rent. Medmindre man altså betaler sig fra det. Vil man gøre alt for at undgå oprydningen, kan man hyre rengøringspersonale til at tage det for en, eller måske har man bare et par søde venner eller familiemedlemmer, der vil være med til at bruge et par timer på at tage oprydningen dagen efter. Ellers kan man faktisk få klaret det meste, hvis man, så snart festen slutter, får det overstået og lige bruger en times tid på at tage det værste, så man ikke står op til en stue, der ser ud som om, den er blevet raseret.

Sådan passer du på dig selv når du træner

Når motivationen er på sit højeste, kan det være svært at holde sig tilbage. Man vil gerne give den alt hvad man har, for så ser man jo resultaterne hurtigere, ik? Men man skal passe på, lige meget om man er nybegynder, eller har trænet i mange år. Og der er nogle basale ting man kan gøre, for at mindske chancen for skader.

Læs videre

vægttab

Begynd slankekuren så du ser lækker ud i alt slags tøj

Ifølge statistikker er der mange danskere som ikke er tilfredse med deres kroppe. Der er mange danskere som har for mange kilo på sidebenene og som derfor har prøvet adskillige slankekure for at komme i mål med drømmekroppen. 

Der findes slankekure hvor man udelukkende drikker væske, spiser bestemte typer af barer og lignende. Det er vigtigt, at man kan overholde det man sætter sig selv for, da det på længere sigt gør, at man kommer i mål med sine ønsker. Motion og sund kost er opskriften på at komme ned i vægt. Hvis du har brug for hjælp så findes der både diætister og fitnessinstruktører som kan hjælpe med at lave en plan til dig. 

Kom godt i gang: 

Overvægtige mennesker går typisk i løstsiddende tøj, fordi de ikke vil fremhæve deres figur mere end højest nødvendigt. Alle har drømme om hvilket slags tøj de godt kunne tænke sig at gå i, men det er ikke alle som føler at de kan bære det. Til en start er det en god ide, at man laver nogle små og realistiske mål, så man sikrer sig at kunne gennemføre det. Målet kan f.eks. være at gå en buksestørrelse eller blusestørrelse ned. Når målet først er nået får man mere blod på tanden til f.eks. at kunne sige to buksestørrelser ned næste gang. 

Når folk taber sig så får de meget mere selvtillid og får mere lyst til at skulle købe tøj til en selv. I forbindelse med vægttab vil det gamle tøj komme til at sidde endnu mere løst, hvilket gør at man er nødsaget til at skulle købe nye klæder. Når man er glad for ens egen krop, så får man helt automatisk også lyst til at købe noget varieret tøj således, at der er noget til enhver anledning. På hjemmesiden DressYou kan du finde tøj som vil passe godt til dig uanset hvilken slags kropsfigur du har. 

Bliv inspireret: 

Når man skal på slankekur så er det altid begyndelsen som er svær, fordi man skal lægge sine dårlige vaner på hylden. Det er nemt at blive fristet og falde i, så det er en god ide at man har nogle mål man kan tænke på, så man hele tiden er afklaret med hvorfor man er gået på slankekuren. Når kroppen først er blevet vant til ikke at få usunde sager, så plejer slankekuren at gå fint. Det er først sjovt at være på slankekur når man kan se at der sker fremskridt i forhold til målet. De fleste bliver meget gladere i hverdagen, da de bliver endnu gladere for dem selv. 

Hvis du mangler inspiration til at komme i gang med slankekuren, så kan du læse om andres historier. Folk er generelt gode til at dele ting på de sociale medier, så du kan med garanti finde en blok eller andet, hvor folk beskriver deres kamp mod vægten. Ofte skal der inspiration til, så man selv får modet og lysten til at gøre noget godt for en selv. Hvis du mangler et godt mål kan det være at tjekke hjemmesider ud og finde tøj, som du gerne vil kunne passe og se godt ud i.