Blog

Overvægt er okay, hvis man selv vælger det

Det er helt okay at være overvægtig. Der er faktisk ikke noget galt med det, og det er en positiv ting at vi i dag har ting som tykaktivister som viser, at det er helt okay at være tyk hvis man er glad, og at det også kan være smukt og sexet selvom man har fedt på kroppen. Der er også meget fokus på plusmodeller, som vejer mere end den ordinære model.

Det er godt, for hvordan vi projekterer menneskekroppe i medierne og det offentlige rum, har stor betydning kulturens opfattelse af, hvad der er smukt og hvad der ikke er. Og dette kan påvirke vores selvopfattelse rigtig meget.

Hvad hvis man ikke er glad for at være tyk?

Selvom der kan være mange som er glade og tilfredse med at være overvægtig i en vilkårlig grad, så er der også mange, som ikke er glade for at være overvægtige. Der kan være mange grunde til at man er overvægtig, udover at man selv har valgt det. Måske gør ens gener, at man har meget store fedtdepoter nogle særlige steder på kroppen, som får en til at se ud på en måde man ikke bryder sig om.

Grunde til ufrivillig overvægt

Der er mange grunde til ufrivillig overvægt. Det kan skyldes ens gener, hormonbalance, livsstil, mentalt helbred, samt hvis man tager noget medicin der fører til overvægt. Hvis man ikke er glad for sin krop og den måde man ser ud på, påvirker det ens selvværd. Og det er jo meget trist, især hvis man ikke selv har valgt den måde man ser ud på. Så selvom det er okay at være overvægtig, så kan der være mange svære ting ved at være det, især når man ikke selv har valgt det.

Hvad gør man, hvis man ikke kan gøre noget ved sin overvægt?

Hvis man er overvægtigt fx. på grund af noget medicin man bliver nød til at tage, og ikke er glad for sin krops tilstand, så kan overveje at få lavet en fedtsugning, fx. på Roskilde Privat Hospital. Det er på en måde en lidt tabuiseret behandling, men sandheden er, at der kan være mange rigtig gode grunde til at få lavet en fedtsugning. Hvis det kan hjælpe på ens humør og selvværd, og ikke mindst helbred, så er det måske en god ide, at få fortaget en fedtsugning.

Finde de bedste flasker vin online

Vi er mange der har prøvet, at have en bestemt flaske vin i hovedet, som man gerne vil anskaffe sig til, at man for besøg eller skal ene med en ven eller kæreste til en særlig lejlighed. Man kan herefter gå fra vinbutik til vinbutik og supermarked, for at opdage, at denne flaske vin ikke kan skaffes i butikkerne. Derfor kan det være en god ide, at lede efter vin online i stedet for at gå fra butik til butik og blive skuffet. I stedet kan man bare gå direkte til den onlineforretning der har den flaske vin man søger. Man kan endda ofte spare penge, hvis man vælger athande vin på denne måde i stedet for, at bruger flere timer på at lede efter den rigtige vin i de lokale butikker.

Hvilken online forretning skal man lede i

Hvis du leder efter vin, så kan du med fordel prøve at kigge online på Gallovini. Her vil du finde de fleste flasker vin fra alle de store vinhuse i Europa. Du kan også finde lidt mere eksperimenterende vin, som orange vin eller naturvin, så stiger mere og mere i popularitet. Der er mange ting der er smarte ved at handle vin online, frem for at lede i byen. Ikke alene sparer man tid, eftersom det kun tager et par minutter at bestille vin online, men ofte kan der også være penge at spare. Forretningerne online kan nemlig ofte lave nogle gode tilbud på deres vin, som er bedre end de priser man finder i butikkerne. Der er altså flere fordele ved at lede efter vin online, frem for at lede i alle de mange små, lokale vinbutikker man finder i de større byer som København og Aarhus.

Få din vin leveret til døren

Hvis man skal holde en stor fest, eller bare godt kan lide at have et par gode flasker vin stående, så køber man ofte vin i kasser og mange af dem. Hvis man ikke har en bil, så er disse kasser mildest talt sværere at transportere. Denne besværlige transportproces slipper man også for når man bestiller online. I stedet for man vinen i kasser leveret til døren, så det eneste man skal er, at slæbe kasserne ind i huset og ligge dem på køl, hvis de skal det. Det kan altså især betale sig at bestille sin vin online, hvis man skal holde en stor fest.

Lad dit træningstøj motivere dig

Der er ingen tvivl om, at lækkert træningstøj kan motivere én til at komme afsted til fitnesscenteret. Leder du efter et eller flere par sømløse tights til træning, som både er slidstærke, komfortable, og har et lækkert, feminint udtryk? Klik her og find de bedste tights på markedet til skarpe priser. Oplev en kollektion af træningstøj, som er kompromisløs og skaber stor bevægelsesfrihed.

Hav det godt og se godt ud

Det kan være forbundet med et vist tabu at indrømme det, men der er ingen tvivl om, at jo bedre man har det med sig selv og sit udseende, jo bedre har man det. Det er derfor, det kan virke stærkt motiverende at klæde sig i farver og former, som man elsker. Det er også derfor, at den bedste motivation til træning både er at klæde sig i lækkert træningstøj og at se resultater.

Start ikke for hårdt ud, hvis det er nyt for dig at løbe, træne eller gå i fitness. Koncentrer dig i stedet om at få gode oplevelser med din træning. Fokuser på, hvad du kan lide, og ikke kan lide. Et godt sted at starte er, at forkæle dig selv med et par lækre træningstights i din yndlingsfarve. Tag dem på, se dig selv i spejlet og sig til dig selv, at du på alle måder er god nok.

Mærk godt efter og opdag hvilke træningsformer, der gør dig glad. Måske har du ved begyndelsen af din træningsrejse en idé om, at boksning er lige noget for dig. Men du ved det jo ikke, før du har prøvet kræfter med et boksehold. Måske hader du boksning, men bliver overrasket af din glæde ved yoga. Vær derfor ikke bange for at prøve en masse forskellige træningsformer af. Dine lækre, nye tights kan heldigvis anvendes til både boksning, yoga, dans og styrketræning!

Komfort bør være en topprioritet

Det kan faktisk betyde overraskende meget for den fornemmelse, vi har af vores krop, om vi er klædt i komfortabelt tøj, som passer os godt. Er man klædt i for småt tøj, som strammer alle de forkerte steder, er der nemlig en langt større risiko for, at man føler sig ganske tyk og ugidelig. Er man derimod klædt i lækkert, blødt tøj, som er i den helt rette størrelse, vil man helt sikkert føle sig bedre tilpas i sin krop. Lær din krop bedre at kende ved at udforske, hvordan den føles og ser ud i diverse træningstøj.

Må man spise pizza, hvis man vil tabe sig?

Er du vild med pizza? Men vil du også gerne tabe et par kilo? Så er der nok nogen, der vil råde dig til at holde en sabbat fra pizzaspiseriet. Men som enhver pizzaelsker ved, så er det ikke helt let at tage en kold tyrker. Så er spørgsmålet – må man spise pizza, hvis man gerne vil tabe sig? Det korte svar er heldigvis ”ja”.

Og bare rolig – du behøves ikke at spise blomkåls pizza med grøntsager og kylling.

Der findes ingen usunde madvarer

Hvis du gerne vil tabe dig, handler det om at ligge i et gennemsnitligt kalorieunderskud i en længere periode. Det vil sige, at du forbrænder mere, end du indtager af energi.

Hvis man følger den logik, at din samlede kost ikke må overstige x-antal kalorier, kan man også argumentere for, at der ikke findes nogle usunde madvarer.
Der findes madvarer, der er meget fedtholdige. Og der findes madvarer, der indeholder mange kalorier, men så længe du ikke overstiger din daglige (eller ugentlige) fedt- og kaloriegrænse, så er det helt fint at indtage disse madvarer.

Hvis du for eksempel gerne vil ramme 2.000 kalorier hver dag, så er der jo ikke noget galt i at spise 1.500 kalorier i løbet ad dagen, og så spise en lækker pizza til aftensmad, hvis denne indeholder færre end 500 kalorier. Får du lyst til en pizza nu? Så læs mere på Pizzapal.dk.

Forkæl dig selv, selvom du træner mod et mål

Mange eksperter peger på, at slankekure ikke er særligt effektive. De kan fremtvinge nogle gode resultater i en kortere periode, men i det lange løb er hårde slankekure ikke den mest effektive metode at vælge, hvis du gerne vil tabe dig.

Selvom du arbejder benhårdt mod et specifikt mål – eller måske en specifik vægt, skal du stadig huske at forkæle dig selv.

Det hele handler om vedholdenhed

Hvis du glemmer at forkæle dig selv og giver dig selv stramme regler for både kost og motion, risikerer du at brænde ud. Det handler om at lægge en plan, som du kan vedligeholde i en længere periode.

Det skal du også overveje, når du laver en plan for dit vægttab. Eksempelvis vil du hurtigere tabe dig, hvis du er 700 kalorier i underskud hver dag, men det er sikkert meget lettere for dig at vedligeholde livsstilen, hvis du beslutter dig for at være 250 kalorier i underskud hver dag.

Derfor skal du købe dagligvarer på nettet

Det kan være svært at nå det hele i hverdagen og det handler derfor om at spare tid, der hvor det kan lade sig gøre. Det kan du blandt andet ved at købe dagligvarerne på nettet fremover. Vidste du godt, at det var en mulighed? Hvis ikke så skal du lige læse med her. I denne artikel vil vi snakke mere om fordelene ved at gøre det og hvordan du kommer i gang.

Fordele ved det

Der er i sandhed mange gode grunde til, hvorfor man skal i gang med at bestille sine dagligvarer hjem på nettet. En af de klare fordele ved at gøre dette er, at man kan spare ret meget tid. Vi tænker sjældent over det, men vi kan faktisk bruge ret meget tid på at stå nede i supermarkedet. Der er tiden vi skal bruge på at komme frem og tilbage, finde alting på hylderne og derefter står vi formentlig i kø et stykke tid, før vi kan komme ud af døren igen.

Det kan være svært at klemme det hele ind i løbet af en travl hverdag og det er meget nemmere blot at gøre det hjemme fra stuen. Det vil ofte tage meget kort tid at få alting leveret direkte til adressen.

En anden fordel ved at bestille dagligvarer på nettet er, at du ikke skal bøvle med at få det hele hentet hjem til boligen. Det kan hurtigt blive noget besværligt at slæbe nok hjem til en hel familie, hvis man kun har sin cykel.

Hvor skal du gøre det?

Det er egentlig meget nemt at bestille mad hjem på nettet. Først og fremmest skal du finde en side, hvor det faktisk kan lade sig gøre at gøre igennem. Du kan med fordel tage et kig på Sjoppii.com. På dette website kan du hurtigt bestille alt det hjem, som du går og mangler.

Mange gange kan man på sådanne sider også sætte ting som foretrukne, så det er dejligt nemt at finde de ting igen, som vi hele tiden skal have fat på. Der er jo ret mange dagligvarer, som vi køber igen og igen, fordi de er en del af vores vante kost. Det er bedst hvis du sætter disse som foretrukne, så du nemt finder dem næste gang, du skal have det.

Du kan eventuelt prøve dig frem med nogle forskellige butikker indtil du finder lige den, som er den rette for dig.

Lad dig overvælde af en god madoplevelse

Langt de fleste mennesker finder stor velvære i at spise noget virkelig godt mad. Det påvirker simpelthen humøret og vores følelser når man får tilfredsstillet ikke blot ens sult. Men også ens øjne,næse og mund. Når en ret virkelig er vellavet, så vil den nemlig være flot at se på, dufte utrolig dejligt og så vil man opleve ikke bare forskellige smage men også forskellige teksturer. På den måde skabes en smuk helhed og oplevelsen bliver taget til et nyt niveau. 

De professionelle kan noget særligt 

Men det er ret forskelligt om man selv synes det er sjovt at prøve at lave de her virkelig gode og velafbalancerede retter, eller om man helst vil tage på en restaurant for at få denne oplevelse. 

 

For det kræver trods alt meget lidt arbejde fra ens egen side at sætte sig på en stol i en dejlig restaurant. Og i et professionelt køkken med professionelle kokke, så har de unægteligt nogle fordele der gør det langt nemmere for dem at lave den perfekte ret og anrette den helt rigtigt. De kender til de elementer den skal opfylde for at skabe denne særlig tilfredshed hos den person der spiser det. Med de særlige teknikker de kan, så kan de ofte bruge råvarer til at skabe en konsistens der er helt anderledes end hvad man forbinder denne råvare med normalt. 

 

Alt dette gør at der bliver leget med ens sanser og gør hele oplevelsen endnu mere fornøjelig. 

Masser af madoplevelser venter i København 

I Danmark er vi meget heldige med at have utrolig mange lækre restauranter og spisesteder. Samt at de fleste mennesker har råd til fra tid til anden at besøge nogle af disse steder, også de lidt dyrere af slagsen. 

 

Så det står os frit tilgængeligt at få disse oplevelser. 

Der findes især mange gode spisesteder i København. Synes du at det kan være svært at finde frem til hvor man skal tage hen for at få en særlig god madoplevelse, så kan det være en ide at følge med på nogle af de her hjemmesider der beskæftiger sig med at skrive om restauranter og spisesteder. De er ofte gode til at lave guides, såsom 5 gode steder at spise thailandsk mad eller 3 budgetvenlige spisesteder. På den måde er det nemmere at finde et restaurant det passer med det man søger efter. Uanset om det er en speciel type oplevelse, et specifikt verdenskøkken eller prisleje.

Sådan bliver dit vægttab en succes

Du er ikke alene i kampen om de overflødige kilo, faktisk er 51% af alle danskere overvægtige, hvoraf de 17% har en BMI over 30, hvilket altså er der hvor der indtræder alvorlige risici for følgesygdomme.

Det er vigtigt at vide at du ikke er alene, for så bliver det nemlig mindre svært at tale om og at gøre noget ved, og det er nemlig de første skridt.

Se her hvad du ellers kan gøre for at dit vægttab bliver en succes.

Bliv ved med at prøve

Det kan måske lyde lidt banalt, og som noget der hænger på væggen på en smart plakat, men ikke desto mindre er det stadigvæk rigtigt.

Du har først fejlet når du stopper med at prøve. Alle dem der hidtil har haft succes med et vægttab er dem der ikke er stoppet med at prøve når det gik galt.

Derfor er nøglen til et succesfuldt vægttab faktisk bare at du bliver ved med at prøve.

Det lyder enkelt selvom det ikke er det

Forestil dig at du tanker for 300 kr. hver gang du tanker, og det kan din bil køre 700 km. på, hvis du så hver gang efter at have kørt 500 km tanker for 300 km. igen, så på et tidspunkt vil bilens tank blive overfyldt og brændstoffet vil rende over, da der ikke kan være for 300 kr. på.

Din krop forbruger også energi, og når vi indtager mere energi end vi forbrænder, så kan det ikke være i tanken.

Desværre er vi ikke sådan indrettet at det render over, men i stedet for så laver vores krop bare mere plads.  Så derfor er nøglen at spise mindre end du forbrænder.

Det har du dog nok erfaret ikke er så nemt, men her træder punkt 1 så i kraft. Du skal nemlig finde det der virker for dig, og blive ved med at prøve.

Der er mange muligheder

Der findes utallige muligheder og programmer der kan hjælpe dig med at tabe vægt, du kan finde forskellige kostplaner, træningsprogrammer, terapeutisk vejledning, hypnose, diætister osv.

De fleste der har succes med et vægttab bruger et eller andet program, som f.eks. denne guide til vægttab, men vi er alle unikke og derfor er det der virker bedst for dig, ikke nødvendigvis det der virker bedst for andre.

Derfor skal du prøve en masse forskelligt af, og gå på opdagelse, og notere det der virker, fortsætte med det, og så kassere det der ikke virker for dig.

 

Jo klogere du bliver på hvad der virker og hvad der ikke virker, jo mere vil din succes vokse, og din mave skrumpe.

Opnå en hyggelig julestemning med den perfekte julefrokost

Leder du efter det perfekte sted til en hyggelig julefrokost med firmaet eller familien? Det kan være svært at finde frem til den helt rigtige lokation der skal rumme jeres perfekte julefrokost. Det er nemlig ikke kun maden der skaber rammerne for en hyggelig og vellykket julefrokost, men også omgivelserne og stemningen. Julefrokost på menuen, findes i mange forskellige restaurationer rundt om i landet og det kan være svært at finde hoved og hale i de mange muligheder. Sørg for at finde et sted, hvor rammerne er i orden og maden formidabel, så alt i skal medbringe er det gode julehumør.

En julefrokost skal kunne levere den gode julemad

En julefrokost er for at kunne nyde julestemning sammen med venner, familie eller kolleger. En af de ting danskerne især også sætter pris på ved julehyggen er god julemad. Når du skal vælge det perfekte sted til din næste julefrokost, bør du derfor have et blik på hvilken mad der serveres. Klassisk julemad skal gerne laves fra bunden og når du tager på restaurant, er det lige præcis den efterspørgsel der skal imødekommes til julefrokosten. Det er uanset om du leder efter et sted til en lille intim julefrokost eller en lokation til de helt store selskaber. Maden bør altid have fokus, så oplevelsen bliver komplet. Du kan selvfølgelig vælge at finde en restauration der kan tilbyde det helt klassiske julebord, men måske er du ude på at opleve en lidt mere utraditionel menu. Sørg for at der er tid til at nyde maden, der med fordel kan bestå af mange retter i rette størrelser, så i kan nyde et væld af god julemad i flere variationer.

Omgivelserne er med til at sætte rammerne for en god julefrokost

Selvom at maden selvfølgelig er vigtigt til en god julefrokost, så er det ikke den eneste faktor der spiller ind. Med de rette omgivelserne giver du gode betingelser for en hyggelig stund sammen med godt selskab. Juletiden er ganske speciel for de fleste danskere og med de rette omgivelser, bør der emme julestemning, hygge og intime rammer, der ligger optil den ultimative julehygge. Vælg et sted der kan håndtere dit ønskede selskab på bedste vis og oplev hvordan den komplette julefrokost vinder frem under de optimale forhold. Når maden er på plads, stemningen fra omgivelserne sat, så er alt du skal gøre at medbringe dine julefrokostgæster og den glade varmende julestemning og gode humør.

Spiseborde skaber de bedste rammer for dine måltider

Det er vigtigt at spise en sund, nærende og varieret kost, men det kan være svært at finde motivationen til at efterleve dette i en travl hverdag. Det kræver først og fremmest, at du skaber nogle gode rammer, fysiske såvel som sociale, når det gælder dine måltider. Det skabes af flere faktorer såsom hyggelige omgivelser, en god stemning og et ordentligt spisebord i spisestuen.

 

Lige netop spisebordet er rigtig vigtigt, hvad angår de fysiske rammer. I denne guide kan du læse mere om, hvorfor det er vigtigt at investere i et ordentligt spisebord, og hvordan du finder det rette spisebord til din bolig.

 

Spiseborde fås i et væld af former og farver

Du kan godt tro om igen, hvis du frygter, at der ikke er et spisebord, der passer til din bolig. For der findes et bredt udvalg af spiseborde på markedet, hvad end du er på jagt efter et lille, rundt eller moderne spisebord.

 

Det er det hele værd at bruge god tid på at finde et spisebord, der matcher resten af indretningen i din bolig, fordi det vil give dig lyst til at tilbringe tid i spisestuen.

 

Størrelsen på spisebordet

Det kan være svært at vurdere, hvor stort dit spisebord skal være. Det kommer an på flere faktorer, såsom:

 

  • Hvor meget plads der er til rådighed i din spisestue.
  • Hvor mange mennesker der skal være plads til om bordet.
  • Hvor meget pynt du kan lide at have på dit bord – jo mere pynt, desto mere bordplads er der brug for.

 

Du bør gå efter et spisebord, hvor der er plads til både borddækning og mad uden, at det bliver for trangt.

 

Gode fysiske rammer er afgørende for lysten til et måltid

Gode fysiske rammer om spisebordet bidrager til sunde vaner, optimal appetit og en øget lyst til at tilbringe tid ved spisebordet. Her er et par idéer, du frit kan lade dig inspirere af, hvis du vil skabe gode rammer om spisebordet:

 

  • Sørg for optimalt lys over spisebordet.
  • Dæk bordet pænt – selv når du ikke har gæster. Det får måltidet til at fremstå mere indbydende, end hvis du spiser ved et bord, der er beskidt, fyldt med rod og lignende.

Fokus på de sociale rammer er lige så vigtigt som de fysiske rammer

Du bør fokusere lige så meget på de sociale rammer som de fysiske rammer. De sociale rammer om måltidet indebærer blandt andet at sikre en god stemning ved spisebordet. Det er forskelligt fra familie til familie, om der foretrækkes hyggesnak eller ro, når der spises. Det vigtigste er, at du finder en løsning, der sikrer den gode stemning ved bordet.

 

Gode, faste rammer motiverer til sunde vaner – også hos børn

Vil du gerne blive bedre til at spise sundt? Så skal du sikre, at de fysiske og sociale rammer er optimale. På den måde kan du nemlig afføde og vedligeholde sunde vaner, både hos dig selv og dine børn.

 

Du kan eksempelvis sikre gode, faste rammer omkring måltiderne på følgende måder:

 

  • Snak positivt omkring maden – også foran børnene, så de får lyst til at spise måltidet.
  • Inddrag børnene i madlavningen, borddækningen såvel som oprydningen.
  • Spis på faste tidspunkter hver dag.

 

Noget der også kan hjælpe med at fremme de fysiske rammer, er at holde spisestuen fri for forstyrrelser. Det kan være forstyrrelser i form af mobiltelefoner, tablets, fjernsyn og lignende. Der bør være fokus på måltidet og det sociale fællesskab, der opstår, når du spiser sammen med familien.

 

Tag højde for dit budget

Er du på jagt efter et nyt spisebord? Så skal du blandt andet tage højde for dit budget. Det vil være med til at afgrænse udvalget betragteligt. Du kan heldigvis få spiseborde i alle tænkelige prisniveauer, så det er ingen hindring for at finde et spisebord, der passer perfekt ind i din spisestue.

 

Skal spiseborde købes fysisk eller online?

Du kan både købe spiseborde online såvel som i fysiske butikker. En primær fordel ved at købe dit spisebord fysisk er, at du kan få syn for sagen, inden du køber bordet. Køber du et spisebord online, tilbyder mange forhandlere levering og montering for et beskedent beløb. Har du ikke mulighed for at fragte dit spisebord hele vejen hjem fra den fysiske butik, er det en fordel at shoppe dit spisebord online.

I genbrug kan du finde unikke spiseborde til lave priser

Kniber det med at finde plads i økonomien til at købe et nyt spisebord? Så findes der heldigvis mange gode alternativer. Du kan eksempelvis besøge din nærmeste møbelgenbrug og tage et kig på deres udvalg af spiseborde. Her kan du finde spiseborde i forskellige stile såsom moderne, antik eller minimalistisk. Det er helt klart værd at besøge en genbrug, hvis du gerne vil spare penge og ønsker et unikt spisebord, der kan pryde din spisestue.