Blog

Sådan får du en sundere livsstil

Hvis du ikke er tilfreds med det, du ser i spejlet, er det måske på tide, at du ændrer din livsstil. En livsstilsændring vil helt sikkert ændre det syn, du har på dig selv, til det bedre. Dog er det ikke altid nemt at ændre sin livsstil, og det kræver også en del motivation.

Men hvis du føler, at du har motivationen til at gøre det, vil processen helt sikkert blive meget nemmere. Ofte er det nemlig de små ting, der kan gøre en kæmpe forskel. Derfor behøver du heller ikke nødvendigvis at lave markante ændringer i din hverdag. Hvis du har brug for noget inspiration til, hvordan du nemt kan ændre din livsstil, skal du læse med her. 

Vælg det sunde alternativ

I en travl hverdag kan det være svært at finde tid og overskud til at smutte ned i det lokale fitnesscenter og forbrænde en masse kalorier. Derfor er du sikkert tilbøjelig til at finde på en del undskyldninger for ikke at gøre det. Heldigvis behøver du ikke nødvendigvis at køre dig selv træt på et løbebånd for at integrere mere motion i din hverdag. Derimod skal du måske blot blive bedre til at vælge det sunde alternativ. 

I stedet for at tage bilen på arbejde kan du eventuelt vælge at hoppe på cyklen, hvis afstanden til dit arbejde er til det. Derudover gælder det om at tage trapperne i stedet for elevatoren og måske gå nogle lange ture, når du har brug for frisk luft. På den måde kommer du ikke til at skulle bruge ekstra tid på motion. Dermed vil der heller ikke længere være nogen undskyldninger, og du vil hurtigt komme til at få det bedre med dig selv. 

Omlæg din kost

Vores kostvaner har unægtelig stor indflydelse på vores livsstil. Derfor er det også ofte ens kost, man skal ændre, hvis man vil lave en livsstilsændring. Hvis man bliver ved med at leve usundt, vil det i sidste ende også kunne ses på ens krop og helbred. Det gælder altså om at tænke mere over, hvad du kommer i munden. I den forbindelse kan du også vælge at leve mere bæredygtigt, som netop indebærer, at man skærer ned på alkohol og søde sager. 

Hvis du gerne vil have integreret mere bæredygtighed i din hverdag, kan du med fordel tage et kig hos able. Able er den nye identitet på Frokost.dk, og med navneskiftet tager able en ledende tilgang til en grøn og klimavenlig omstilling i fødevareindustrien. 

Med større fokus på bæredygtighed leverer able sunde frokostordninger til firmaer og med endnu højere kvalitet. Hvis du netop arbejder i et firma, hvor du mener, at I godt kunne integrere mere sundhed og bæredygtighed i hverdagen, er det bare med at tilmelde jer en frokostordning hos able. De leverer frokostordninger til over 600 firmaer i hele landet, og det vil helt sikkert være et godt sted at starte på en sundere og mere bæredygtig livsstil. 

Raw Food – En sund livsstil uden Kød

Raw Food er et omdiskuteret emne, det har været oppe i medierne længe, det kommer som en forlængelse af den nuværende vegetar, samt veganer livsstil.

Der er dog en del forskellige meninger om hvad Raw Food er, og hvorvidt det er sundt.

Hvad er Raw Food

Raw Food er langt mere end blot en form for mad, det er nemlig også en livsstil.

Raw Food er en hel anden måde, at tænke på forberedelse af med set i forskel til hvordan man er vokset op med det.

Der er en række forskellige madprodukter, som du ikke må spise når du støtter Raw Food. Bl.a. må man hverken spise kød, fisk, skaldyr eller lign., men det er også en lang række mejeri produkter du ikke kan spise.

Det er nemlig alle animalske produkter som er forbudt at spise inden for Raw Food. Det er noget som de fleste normalt er vokset op med, at spise til hverdag. Dette er også grunden til, at der er en stor del af folk som går ind for Raw Food, som falder tilbage til deres gamle vaner.

Der er strikse kriterier for Raw Food mad. For at det kan betegnes som Raw Food, derved blive indtaget af en der kun spiser Raw Food, så kræver det at maden ikke er forarbejdet.

Maden skal altså med andre ord, kun spises som det kommer fra naturen. Det må hverken komme ud for varmebehandling samt det skal være uden kemikalier og tilsætningsstoffer.

Er Raw Food Rå-mad?

Raw Food er primært baseret på grøntsager og frugter. Det indebærer at maden du indtager fortsat, er levende. Levende mad betyder, at du spiser den mad som du kan ligge i jorden og vil vokse igen.

Levende mad – ungdomskilden

Selv om Raw Food er en viderebygning på veganeren, så er der en lang række ting de er uenige om.

De er dog begge to enige omkring tanken om, at enzymer er kilden til ungdommens skønhed, samt et længere liv.

Man kalder det levende mad fordi, grøntsagerne og frugten fortsat i udvikling, derfor er produktet meget rig på enzymer. Enzymer er et stof som kroppen selv kan producere. Kroppen får dog et stort boost af enzymer, ved at spise den levende mad.

Raw Food livsstilen mener, at hvis du primært spiser ’død’ mad, hvilket er alt behandlet mad så vil du langsomt slå kroppen ihjel.

Hvad betegnes som levende mad?

Når man skal kigge på hvad der betegnes som levende mad, hvilket derfor kan spises af Raw Food mennesker, så er økologi langt hen ad vejen et nøgle redskab.

Økologisk mad er ikke kun godt for kroppen men mange af deres produkter er også oplagt til Raw Food.

Ifølge Raw Food livsstilen, så må madvarerne hverken opvarmes eller tilberedes med mere end 40-42 grader, det slår nemlig maden ihjel. Hvis du slår maden ihjel, så vil enzymerne dø og du kan ikke modtage det som et tilskud.

Udlandet er på forkant med Raw Food

I Danmark er Raw Food stadig et ret nyt emne, det er lidt en grå zone som ikke er blevet undersøgt nok. Dog kan man hos nogen af vores nabo lande finde hele restauranter som laver Raw Food.

Så hvis man allerede går ind for Raw Food eller gerne vil se det i aktion, så kan man tage en ferie og se det i større skala i udlandet med ItaliaVillas.

Tre ting du bør have i dit køkken

Hvis du netop er flyttet hjemmefra, eller trænger til at rydde op og starte på ny angående køkkenets indhold, er der en række ting, som du med fordel kan overveje at sætte fokus på. Indlæggets nedenstående ting kan alle bruges dagligt i køkkenet, så du kan få glæde af dem hver eneste dag i hjemmet. Læs derfor med herunder og få inspiration til tre ting, som du bør anskaffe til køkkenet derhjemme. 

Det rette service

Venter ungdomsboligen på dig med det lille tekøkken, gælder det selvfølgelig om at få fat på en række gode glas, spisetallerkener, desserttallerkener, osv. I denne forbindelse findes der diverse ”flyt hjemmefra-sæt”, bl.a. i IKEA, som henvender sig til unge, der ikke har en eneste ting klar til køkkenet. 

Hvis du ligeledes på nuværende tidspunkt har et stel, som har set bedre dage grundet flere årtiers brug, kan du gå på udkig i diverse forretninger såsom Imerco eller Kop & Kande, som mange gange har rigtig gode tilbud på flot service. Vælg gerne et service, som du synes er flot nok at anvende, når gæsterne kommer, men som stadigvæk kan bruges i dagligdagen. På denne måde sparer du penge ved købet af blot ét sæt, og du får rent faktisk brugt stellet i stedet for at have det stående i et vitrineskab. 

En god gryde og pande

Gode gryder og pander er alfa og omega, når madlavningen skal foregå i køkkenet. Her er der igen stor forskel på, om du bor alene i en studiebolig, eller om familiekøkkenet trænger til nyt stål. Er der tale om en ungdomsbolig med et lille køkken, gælder det om at få fat på en enkelt stor samt lille gryde og pande. 

Hermed har du en fin gryde og pande til dagligdagen, hvor du kun har behov for at lave enkeltportioner, imens du ligeledes kan byde vennerne på middag i weekenderne takket være de gode, store pander. Bor du sammen med hele familien, og har I et stort samtalekøkken, skal du endelig udnytte den dejlige plads og investere i en række kvalitetspander og –gryder – hvis du altså ved, at du kommer til at bruge dem. Anskaf dig for eksempel en god wokpande, hvis hele familien elsker dine lækre wokretter, eller få fat på en kæmpe gryde til efterårets hyggelige suppeaftener. 

Sunde madvarer

Intet køkken uden et væld af sunde råvarer i køleskabet. Uanset om du bor alene eller sammen med en flok andre familiemedlemmer, vil sunde råvarer i form af indbydende grøntsager og smagfulde frugter stille sulten, når snacklysten for alvor står på. Måske ønsker du at stoppe med at snacke på chokoladebarer og andre usunde lækkerier. 

Her er det en kæmpe fordel at tage de sunde ting ud af køkkenet og gemme det væk i et skab i forgangen eller hele ude i skuret, så du på denne måde skaber plads til de sunde madvarer i stedet. Fyld køleskabet op med spændende grøntsager, eventuelt afhængigt af årstiden, så du udnytter de mange fine råvarer og kan diske op med lækre måltider på dit flotte nye service.

Smil dig glad – 3 tips til at få en gladere hverdag

Det er selvfølgelig vigtigt for dit mentale helbred, at du spiser sundt og motionerer regelmæssigt. Men det er mindst lige så vigtigt, at du er glad for dig selv. Du kan træne nok så meget, spise nok så sundt og gøre alt andet rigtigt udadtil, men i bund og grund kommer mental velvære indefra.

Derfor skal du tænke på dig selv og på, hvad der kan gøre dig gladere. Og her er 3 konkrete tips til, hvordan du kan få grund til at smile bredere og blive gladere i din hverdag.

Læs videre

Et glas vin om dagen er god motion

Vin har mange fordele; det smager godt og kan gøre god mad endnu bedre, men udover det er det også sundt på næsten alle tænkelige måder. Man har nemlig fundet ud af, at et glas vin om dagen er ligeså godt som en tur i fitnesscenteret. Det betyder altså, at man kraftigt bør overveje at gøre vin til en fast del af hverdagen.

Hvis du er en rigtig vinkender, skal du prøve en vinsmagning, for så kan du finde den helt perfekte vin at gøre til en del af din hverdag, så du kan udnytte de mange fordele ved vin.

Forskning viser, at rødvin er ligeså godt som motion

Ifølge en undersøgelse fra University of Alberta i Canada kan et glas vin om dagen være ligeså sundt for helbredet som en times motion. Det lyder næsten lidt for godt til at være sandt, men den er god nok. Undersøgelsen har nemlig vist, at rødvin indeholder stoffet resveratrol, som kan fungere som supplement til motion, da det gavner på samme måde som en times fysisk aktivitet.

Men selvom rødvin kan være ganske gavnligt for helbredet, betyder det ikke, at man kan droppe alt, der hedder motion. Rødvinen bør nemlig kun bruges som et supplement, da overdreven indtagelse af vin kombineret med en stillesiddende hverdag kan give den modsatte effekt.

For at opnå de sunde fordele ved rødvin skal man holde sig til et enkelt glas ad gangen og sørge for kun at drikke det hver anden dag og regelmæssigt sammen med aftensmaden. De dage, du ikke tager dig et glas rødvin, bør du dyrke rigtig motion. Det betyder altså, at man kan slippe afsted med at træne engang i mellem og stadig få gode sundhedsmæssige resultater.

Rødvin har også mange andre sundhedsmæssige fordele

Rødvin har andre fordele end at skære ned på mængden af ture til fitnesscenteret. Rødvin er nemlig også fyldt med alverdens næringsstoffer, og så kan det hjælpe på alt fra ondt i halsen til hjertekarsygdomme. Især allergikere kan se frem til et forår og en sommer uden kraftige allergiske reaktioner.

Rødvin har nemlig en antihistamin-virkning, som reducerer allergier, og desuden kan vinen også styrke dit immunforsvar mod ikke kun allergier men også infektioner og forkølelser. En af de helt store fordele ved rødvin er desuden, at det frigiver endorfiner – det vil sige, at man simpelthen får det godt af at drikke rødvin. Så er der altså ikke mange undskyldninger for ikke at tage et godt glas rødvin engang i mellem.

Sådan gør du vin til en del af din hverdag

Det kan godt betale sig at gøre vin til en fast del af hverdagen, og det kan man gøre på flere måder. De mest oplagte er nok at tage sig et glas vin, når man kommer hjem efter en lang dag, eller at drikke vin sammen med aftensmaden. Når man spiser noget god mad, har man nemlig den helt perfekte undskyldning for også at drikke et godt glas vin.

Maden smager bedre sammen med vin, og vinen smager bedre sammen med mad, så det er helt klart win-win at drikke vin til maden. Det handler dog om mere end blot at finde en hvilken som helst flaske vin og et passende glas frem; for at vinen og maden skal fungere sammen, skal man nemlig vælge den helt rette type vin. Som tommelfingerregel passer tung og kraftig mad sammen med en kraftig og mørk vin, mens let mad passer godt med en lys og let vin, men du kan her finde nogle flere tips til vinen til maden.

Det betyder dog ikke, at man skal drikke vin til sin aftensmad hver eneste dag – faktisk fraråder eksperterne dette – men man kan med fordel, og til lidt afveksling, gøre vin til en del af hverdagen ved også at kaste sig ud i at lave mad med vin. Ved at putte vin i maden kan man lave nogle utroligt lækre retter, hvis smag er helt i top, og så får man vin på en helt anden måde, end når man drikker det.

Tre typer olier til et sundere liv

Vi omgiver os med mange forskellige slags olier til hverdag. Både som vi indtager og smører på os. Men hvilke olier er egentlig særligt gode for os?

Læs med her, hvor du kan læse mere om tre slags olie, som kan gøre dit liv både sundere og bedre.

Madlavningsolier – når olie ikke bare er olie

De fleste danskere benytter olie til madlavning, men mange ved faktisk ikke, hvad forskellen er på de forskellige olier. Det er nemlig ikke helt ligegyldigt, hvilken olie du bruger til hvilket formål, og dette skyldes særligt den kemiske opbygning af de forskellige olier.

Derfor er nogle typer af olie egnet til stegning og bagning, fordi de tåler høj varme, mens andre egner sig bedst til at lave dressing eller bruge i en salat.

Til stegning og bagning

Der er intet bedre end hjemmebag med lækre brød og kager. Og ikke meget kan slå stegning med olie til delikate retter i køkkenet. Men hvilke olier er gode til disse formål?

 • Jomfruolivenolie kan du bruge til både bagning og stegning (og også dressinger). Smagen er ret kraftigt, og du skal således ikke benytte den i f.eks. bagværk, hvor smagen ikke må kunne anes.
 • Kokosolie er blevet meget populært, fordi det tilføjer en let sødlig smag, som er god i både bagværk og asiatisk madlavning. Olien fås dog også smagsneutral.

Til dressinger, smoothies og salater

Når vi skal lave en lækker dressing, for eksempel mayonnaise til coleslaw, så er det vigtigt med en passende olie.

 • Her kan du benytte valnøddeolie, som er en dejlig olie med fin smag af valnødder. Valnøddeolie egner sig ikke til stegning.
 • Vindruekerneolie er også god til dressinger og salater og har en lidt bitter, men mild smag. Denne olie kan også bruges til bagning og stegning, men olien tåler ikke for høje temperaturer – vær derfor forsigtig.
 • En anden meget populær olie er hørfrøolie, som også ligger i den dyre ende. Her får du en lækker olie, som egner sig godt til både salater, dressinger og smoothies. Hørfrøolie egner sig ikke til bagning eller stegning, da den hurtigt kan blive harsk.

CBD olie – lindring til kroniske smerter

De seneste par år har der været meget snak om CBD olie, men hvad er det egentlig?
CBD er en forkortelse for cannabidiol, som er et af de aktive stoffer som findes i cannabisplanten. Netop dette stof har vist sig at have en gavnlig virkning i form af smertelindring, og derfor er det blevet populært mange steder – også i Danmark, hvor det blev lovligt d. 1. juli 2018.

CBD olien er den cannabisolie, som har flest medicinske effekter, og modsat THC olien er CBD olien et non-psykoaktivt stof og har derfor ingen euforiserende effekt.

CBD olie er helt lovligt at købe og forhandle i Danmark, og der findes allerede flere forskellige slags. For eksempel kan du i dag købe økologisk CBD olie, som er fremstillet økologisk og er tilsat smag af naturlige, æteriske olier.

Virkning af CBD olie

Da CBD olie virker afslappende og smertelindrende, er det allerede blevet et attraktivt supplement for mange, som lider af kroniske smerter og sygdomme.
For eksempel finder patienter, at det lindrende følgende sygdomme og lidelser:

 • Fibromyalgi
 • Gigt
 • Sklerose
 • Migræne
 • Parkinson (olien hjælper patienter med at slappe af og mindsker derfor rystelser i muskler)
 • Depression (her kan olien være med til at stabilisere humøret).

Dosering af CBD olie

Dosering af olien afhænger meget af, hvem man er, og hvor store smerter man har. CBD er ikke et psykoaktivt stof, og du kan derfor prøve dig frem med en lille dosering, og langsomt øge denne til du opnår den ønskede effekt.

Olien indtages typisk oralt.

Massageolie – når kroppen skal ned i gear

En sidste olie, vi vil nævne her, er selvfølgelig massageolie. For hvem nyder ikke en dejlig og tiltrængt massage efter en lang periode med stress eller hårdt arbejde? En god gang massage kan være både behagelig og sund, da muskelspændinger løsnes, og affaldsstoffer bliver skyllet ud af kroppen.

Der findes i dag en lang række massageolier, som hver især gør underværker for vores krop. Herunder blandt andet:

 • Fugtgivende massageolie – denne type olie indeholder typisk forskellige olier (arganolie, mandelolie, solsikkeolie), samt vitaminer som trænger ind og blødgør huden.
 • Massagegel – der findes gode gels i dag som indeholder smertelindrende midler, som virker hurtigt og længe. De er gode til muskelømhed, rygsmerter og stive led.

Massageolie til frække lege – i dag findes også massageolie kombineret med glidecreme, som betyder at et dejligt forspil kan føre til sensuel leg.

Tag CBD olie som et tilskud i din sunde livstil

Der har været skrevet og diskuteret meget for og imod CBD olie. Grunden til, at der overhovedet er noget at diskutere i forhold til dette naturprodukt, det er, at det er produceret af udtræk fra hampplanten.

Det er netop hampen, der skiller vandene, når disse produkter kommer på tale.

Er tilskuddet så sundt, eller er det måske ligefrem både farligt og stærkt vanedannende? Eksperter på begge sider af holdnings-skellet er dybt uenige. Forbrugeren kan være i tvivl, selv om de mange brugere langt overvejende er meget positive i forhold til CBD oliens gavnlige effekt.

Hvad er CBD olie?

CBD indeholder nogle aktive stoffer fra cannabisplanten. Når det udvindes, kommer det i en olieagtig form. Det kommer i sin rene naturlige form, og det har en række sundhedsfremmende egenskaber, som mennesket kan have gavn af, og det er blandt andet også anti-inflammatorisk.

CBD er ikke et euforisende stof, så det er ikke rimeligt at sammenligne det med den del af cannabis, som bruges som sådan.

Hvad kan CBD olie gøre for dit helbred?

Der er mange gode effekter at hente i dette naturprodukt. Mange brugere oplever store forbedringer i forhold til deres symptomer. Det kan for eksempel være inden for smertelindring, appetitregulering, PH-balancen i blodet, energiniveau, hukommelse, betændelsestilstande, psykisk ubalance og immunforsvaret.

Det er ikke så få områder, denne olie kan have en positiv indflydelse på. Det er ikke for meget at sige, at det er et allround-helbredsforbedrende middel.

CBD olie går ind og agerer som et godt supplement til kroppens egne funktioner. Kroppen producerer nemlig selv de såkaldte endocannabinoider. Cannabisplanten indeholder Phyto-cannabinoider, og disse to stoffer minder rigtig meget om hinanden.

Disse to beslægtede stoffer kan supplere hinanden på bedste vis. De finder sammen den bedste balance, og derfor kan CBD olier anbefales at bruge i rigtig mange situationer, hvor kroppen eller sindet er kommet ud af balance.

Hvilke produkter findes der?

Der findes en lang række produkter, der indeholder CBD olier. Du kan for eksempel se disse anerkendte varianter med CBD olie fra Sverige , som har forskellige effektive produkter i deres sortiment.

Du kan for eksempel få CBD olier, som indeholder henholdsvis 2 %, 5 % eller 10 % CBD. De er smagt til med forskellige friske smage, så du kan vælge imellem diverse varianter.

Olien fås også som kapsler, hvis det fungerer bedre for dig.

Du får naturligvis en grundig vejledning i forhold til dosering af olien.

Desuden findes der også andre produkter, som alle sammen er 100 % naturlige og veganske.

CBD olie som smertelindrende middel

Der er rigtig mange patienter, der lider af akutte eller især af kroniske smerter, som udtaler, at CBD olie hjælper dem, som ingen andre medikamenter gør. Desuden gør det mange patienter trygge at vide, at olien er et 100 % naturligt og uskadeligt produkt.

Det har vist sig, at mange føler en mærkbar lindring ved at indtage CBD olie i forhold til følgende typer af smerter:

 • Menstruationssmerter
 • Migræne
 • Gigt
 • Kræftrelaterede symptomer
 • Inflammation
 • Fibromyalgi
 • Sclerose-symptomer.

Også andre smerte-patienter kan have gavn af CBD olie behandling. De nævnte symptomer og diagnoser er jo nogle ret alvorlige lidelser. Dem kan CBD ikke helbrede, men der kan ses betydelig lindring af smerterne.

Er CBD olie lovlig?

Det er et nærliggende spørgsmål at stille. Netop fordi der har været så mange debatter, der har ledsaget disse midler, kan man godt blive i tvivl om, hvorvidt de nu også er lovlige.

Det er de. CBD olie er fuldt lovlig – både at forhandle, købe og indtage.

Det er de, fordi de ikke på nogen måde er skadelige, fordi de ikke indeholder nogen euforiske stoffer, og fordi de er 100 % naturlige.

Du kan altså roligt give olien en chance i forhold til at forbedre din sundhedstilstand på den naturlige måde.

CBD er ikke kun for patienter

Det er vigtigt at slå fast, at CBD olie ikke er et lægemiddel. Det er et tilskud til din sundhedstilstand. Det er ikke medicin, men det har en gavnlig effekt på din generelle sundhed.

Alle kan opleve en vis form for ubalance fra tid til anden. Her kan CBD olien være med til at rette op på den.

Kører du på nogle flade batterier i en periode, kan du med fordel indtage olien, indtil du er på omgangshøjde igen.

Tænk på det som et tilskud til det sunde liv. Tag en lavdosis olie dagligt, drik det i din te, eller smør dig ind i den lækre CBD salve. Så er du godt dækket ind.

Tre måder at styrke din mentale sundhed

Det er vigtigt at spise sundt og at motionere, men det er mindst ligeså vigtigt, at man har det godt med sig selv. Det nytter ikke noget at gøre alting rigtigt udadtil, hvis man går og har det skidt. Her får du tre overkommelige råd til, hvordan du kan styrke din mentale sundhed.

Vær realistisk

Mange af os har en rigtig travl hverdag. Vi skal både præstere på jobbet, tilbringe tid med familie og venner, se godt ud og spise den rigtige, sunde kost. I realiteten er det bare ikke nemt at nå det hele, og det er okay. Man skal selvfølgelig sørge for at prioritere de ting, man synes er vigtigst. For eksempel giver det for mange ikke mening at tilbringe mindre tid med sit nyfødte barn, fordi man skal træne sin biceps. Fordi der tit er meget at tænke på, må du sige til sig selv, at det ikke gør noget, hvis du misser en træning eller løbetur. Det er heller ikke så slemt at bestille en pizza, så længe det ikke sker flere gange om ugen. Du må være realistisk om, hvordan dit liv skal se ud. Det nytter ikke noget at jagte et ideal, som giver dig stress undervejs.

Ros dig selv

Når du har gjort det godt, er det vigtigt, at du anerkender dine sejre. Har du fx tabt det ekstra kilo, eller kan du pludselig løfte lidt mere end sidst, så stop op, og tænk over, hvor sej du er. Det kan virke fristende bare at sætte et nyt mål med det samme, men det er faktisk en god idé at give sig selv et par dage, hvor man bare glæder sig over, at man har opnået et skridt på vejen. Det gælder alle områder, ikke kun træning. Det kan for eksempel være, at du har fået de to vegetariske dage inkorporeret hver uge den sidste måned. Eller at du har overholdt dit madbudget, selvom du har spist sundt og varieret hele måneden. Nogle gange er det små sejre, men de skal heller ikke glemmes. Det er fundamentalt at huske, at selv små ting er med til at skabe balance i livet.

Husk at være glad

Der lyder måske banalt, men det er rigtig vigtigt at gøre ting, som gør dig glad. Det kan være alt muligt. Måske elsker du at gå ture ved stranden, at spise chokolade eller at gå på café med vennerne. Uanset hvad skal du give dig selv lov til at dyrke disse glæder. Det kan også være, at du elsker at rejse. Det kan selvfølgelig være dyrt, men det er vigtigt at unde sig selv oplevelser, som man kan gå og glæde sig til. Det løfter hverdagen, og gør alt andet mere overskueligt. Hvis du tænker, at det med at rejse kunne være en fed idé, men mangler midlerne til at føre det ud i livet, kan du overveje at låne pengene. Lån penge her og nu, og mærk hvordan din mentale sundhed blomstrer, når du udlever det, som gør dig glad.

De bedste nye dykkerbriller til børn og voksne

Rigtig mange mennesker bruger hvert år dykkermasker. En dykkermaske kan bruges mange steder: når man er på ferie, hvis man dykker herhjemme, eller hvis man blot ønsker en god oplevelse under vand. Udover at dykkermasken gør dig i stand til at have åbne øjne under vand, så betyder den også, at både vokse og børn er mere trygge under vandet.
Her kan du læse om de bedste dykkermasker, og hvordan du vælger den rigtige.

Sådan vælger du de rigtige dykkerbriller

Det kan være svært at vide, hvordan man vælger rigtigt. For det er ikke ret mange, der har en stor viden inden for dykkermasker, inden de køber en. Og det kan da også være svært, at gå uvidende ind i kampen på at finde den bedste dykkermaske.

Kig efter mærket

En god ting at kigge efter er om masken er fra et anerkendt mærke. Hvis ikke den er det, bør man tage sine forholdsregler. Dog findes der gode dykkerbriller- og masker, fra ukendte mærker. Men man bør blot være opmærksom på briller fra ukendte mærker, selvom kvaliteten her være lige så god som hos de kendte mærker, er der dog større risiko for, at man får fat i et par briller, hvor kvaliteten ikke er som man håbede.

Tjek at den passer
Men mærket er underordnet, hvis man får købt en maske, der ikke passer en. Derfor bør man altid tjekke pasform, inden man vælger masken. Der er en lang række forskellige måder at teste om størrelsen passer. Den mest pålidelige metode er, at man forsøger sig med sug-uden-strop metoden.

Sådan kontrollere du masken

Du starter med at fjerne alt fedt og hår fra ansigtet. Herefter flytter du brillens stropper, så de sidder fremme foran brillen. Du tager så brillen på, præcis som du normalt ville gøre det. Så suger du luft ind med næsen i 3 sekunder. Du skal herefter sørge for, at du ikke puster ud med næsen igen. Herefter skal masken gerne blive siddende fast på ansigtet i minimum 5 sekunder efter du har suget den ind. Jo bedre masken sidder fast, jo bedre et fit har man mellem bruger og maske. Hvis du er i tvivl om hvordan du skal gøre, så læs mere her hvor rygcrawl.dk forklarer mere om dykkerudstyr.

Sådan vedligeholder du din dykkermaske

Når du har fundet den maske, som du mener er det perfekte match, er det vigtigt, at du sørger for at behandle den godt. Det vil nemlig betyde, at masken holder længere. Men det vil også tilsvarende betyde, at du bliver gladere for den, mens du har den.

Invester i din dykkermaske
Dykkermasker er ikke altid en billig investering, og selvom man kan finde dykkerbriller og masker til en god pris hos Watery.dk, er det stadig en gode ide, at man sørger for at passe godt på masken.

Sådan skal du ikke opbevare din maske

Hvis du vil passe på din maske, skal du sørge for, at den bliver opbevaret ordentligt. Det betyder, at masken ikke skal ligge i din fugtige taske. Hvis den ligger her, man øge chancen for mug og svamp, hvilket hurtigt kan sprede sig, og få din brille til at lugte og blive mindre effektiv.

Varige skader
Og selvom du tænker, at mug og svamp kan renses af senere, så vil det altså kunne gå ind, og forvolde permanente skader i glasset. Dette vil fårårsage, at glasset ikke længere er så klart som tidligere. Men det vil også kunne betyde, at dine briller vil have større tendens til at dugge.

Undgå ridser
Sørg i stedet for at dine briller er opbevaret i det etui, der er lavet til dem. Dette vil både nedsætte risikoen for mug og hjælper til at undgå ridser i brillerne.

Hvilke masker er bedst

Du kan få rigtig mange gode masker, som passer lige præcis til dine behov. Men nogle af de masker, som har klaret sig bedst er listet herunder.

SeaPro Tactical

Hvis du leder efter en prisvenlig maske, som giver et fantastisk udsyn skal du vælge SeaPro Tactical. Denne har en tynd ramme, som giver godt udsyn. Derudover får du en maske i høj kvalitet, som med dine delbare silikoneremme sidder godt om hovedet.

SeaC Suc x-frames

Hvis du er til snorkling eller scuba dykning, kan du med fordel bruge Seac Sub X-frames. Denne har igen ingen ramme, men heller ikke nogen opdeling i midten. Dette giver et fantastisk udsyn, og gør den rigtig god til personer med et bredt ansigt.

Seapro UV1

Hvis du er til en lidt dyrere maske, men som stadig er i et godt prisniveau kan du vælge SeaPro UV1. Denne har en ramme, men er rigtig nem at tilpasse hovedet.