3 tips til at blive sund på en sjov måde

En sund livsstil kan nogle gange føles som en sur pligt; noget vi bør opnå, snarere end noget vi egentlig har lyst til at skabe. Sådan behøver det imidlertid ikke at være. Du kan nemlig sagtens blive sund på en sjov måde, der øger livskvaliteten fremfor at forringe den.

Mange af os drømmer om at leve sundere, men er lidt udfordrede på at komme derhen. For er alt det dér sundhed ikke lidt gråt og kedeligt? Det behøver det faktisk overhovedet ikke at være! Her får du 3 gode idéer til, hvad du kan gøre for at blive sund på en sjov måde – læs med og lad dig inspirere.

1. Lav farverig vegetarmad

Vegetarisk mad behøver langt fra at være kedeligt. Tværtimod kan en vegetarret bringe farvestrålende grøntsager ind i køkkenet og op på tallerkenerne. Og så bidrager du samtidig til klodens gode helbred ved at fravælge kødet et par gange om ugen.

Du kan med fordel lade blikket fange af de vegetarretter, der ser mest festlige ud. Ofte vil de være langt mere farverige og indbydende at se på end en hakkebøf med et par blege kartofler og en gråbrun sovs.

Derfor er retterne som regel også sjove at tilberede, fordi du kan nyde en hel regnbue af grønne, røde og gule grøntsager. Du kan eventuelt tilføje en lækker smoothie, måske i pangfarvet pink. Så er der serveret!

2. Træn lattermusklerne

Det er sundt at grine, og det er der flere gode grunde til. Når vi griner, udskiller vi endorfiner, som ligefrem kaldes for kroppens egen morfin. Det føles altså rigtig godt, og samtidig udløser latteren også dopamin og serotonin. Det virker afslappende og gør dig glad i låget.

Som du kan forstå, er der mange gode grunde til at træne lattermusklerne med et godt grineflip. Så du skal ikke holde dig tilbage fra at belønne kollegaens vittighed med et godt latterbrøl. Det kan også være, at du skal se en sjov serie, der kan få dig til at klukke. En bonus er, at du samtidig træner dine mavemuskler.

3. Giv en fræk massage

Du kan også give din sundhed et boost med en massage. En massage kan ikke bare berolige dit nervesystem, men også styrke dit immunforsvar og få dig til at føle dig mere connected til andre mennesker. Og er der tale om en fræk én af slagsen, får du glæde af en endnu større vifte af dejlige lykkestoffer.

Hvis du har en partner, kan en sex massage måske endda gøre parforholdet sundere. Du kan garanteret også finde en giver eller modtager af massagen på én af de mange online dating-platforme, der findes i dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *