Sådan undgår du at tage på, på ferien

For mange er ferie lig med is, slik og masser af lækker mad, men det betyder også gerne at man hurtigt får taget et par kilo på igen og de skal jo gerne smides igen og det er hårdt arbejde. Men hvordan kan man undgå at skulle alt for meget tilbage på træningsbænken og begynde på slankekur efter en god ferie.

Spis Raw Food

Raw Food er en nyere og måske en for nogen lidt mere ekstrem udgave af at være vegetar og veganer, da Raw Food er baseret på at man kun må spise levende mad, hvad er levende mad så, det er bl.a. frugt, grønt og korn som man kan spise uden at det skal tilberedes. Levende mad er også mad der kan leve igen, hvis det bliver plantet. Spiser man Raw Food lever man ligesom vegetarer og veganere, bare uden tilberedning, så når du er på ferie, skal du ikke tænke på at du skal tilberede mad og du kan derfor bruge mere tid på oplevelser.

Det kan dog være lidt sværere, hvis du skal ud og spise, for det er ikke alle steder, hvor du kan få retter der ikke er tilberedte over 40 grader. Men det skal ikke skræmme dig fra at vælge Raw Food som en levevej, da du tit kan få en salat og der kan du vælge at få taget f.eks. kødet eller hvis der er ost i fra som ikke passer ind i livsstilen.

Hvad med proteinerne?

Tænker du ja det er da meget godt at kunne leve af frugt og grøntsager, men hvad med proteinerne som er så vigtige for at du kan holde dig sund. Der er mange grøntsager med proteiner som du kan spise og det er især grøntsager som bønner og ærter, men du kan også få dine proteiner igennem nødder. Men husk at i nødder kan der være meget fedt i, så det skal være i en begrænset mængde.

Undgå madlavning

Du kan prøve Raw Food af når du er på ferie, for det er en nem måde at kunne undgå alt for meget madlavning og hvis du er på ferie i det sydlige Europa, vil du opleve at frugt og grønt er meget mere friskt og lækkert, så det vil være nemmere at kunne holde sig til det friske frugt og grønt. Men det betyder jo også at du ikke kan spise is og slik. Efterhånden findes der is som er lavet vegansk, men er stadig sundere end normalt. Så du vil derfor kunne undgå at tage på i ferien ved at holde dig til Raw Food. Vil du vide mere om Raw Food og om det er en løsning for dig, næste gang du skal på ferie.

Vær aktiv

En anden ting der er en god ide, for at undgå at tage på når du er på ferie, er at være aktiv, normalt er du selvfølgelig meget mere aktiv når du er på ferie, fordi du skal ud og opleve lidt af det hele og se en masse seværdigheder. Men tit når man er ude og se seværdigheder, kan det være der lige skal en is til bagefter eller i skal lige ud og spise på en restaurant, hvor at der ikke bliver sparet på noget. Så kan det være en god ide at lave lidt flere aktiviteter, når du er afsted.

Du kan f.eks. dyrke lidt sport i form af en løbetur eller du kan måske leje et hus, hvor der er en swimmingpool, her kan du så hver morgen tage nogle baner i den, på den måde vågner du også mere og bliver mere klar til at kunne komme i gang med at se en masse attraktioner.  Du kan f.eks. hvis du lejer et hus i Italien, tage din familie eller flere venner med som du kan arrangere nogle cykelture eller løbeture sammen med. I kan leje hus i områder hvor der er mange bjerge hvor i kan udfordre hinanden i at komme først op på toppen, hvor i så har taget en picnic kurv med, med frugt og grøntsager. På Italiavillas kan du finde en masse fine boliger som du kan leje på din næste aktive ferie til Italien, Frankrig, Kroatien, Østrig, Spanien eller Schweiz.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *