Superfood: fup eller fakta?

Superfood har de seneste år, vundet rigtig meget frem. Men hvad er det egentlig? Og hvad er det det kan gøre for en? Det kan være svært at finde rundt i. Men her kan du læse lidt om du populære, frugter, bær osv. Som står i mange folks hjem, og indtages med stor begejstring for mange.

Hvad er superfood?

Vi hører hele tiden om det, og bliver gang på gang opfordret til at begynde at spise det. Men hvad dækker begrebet ’superfood’, egentlig over. Det er ikke nemt at gennemskue, og Google giver dig 100 forskellige svar. Og du vil også nemt kunne finde sider både for og imod.

Hvis man læser en helt præcis beskrivelse, af hvad superfoods er så står der: En meget næringsrig fødevare, som anses for værende ekstra gavnlig for dit helbred og velbefindende. Og dette er der også mange der mener, og lever efter. De køber de dyre fødevarer, og putter dem ovenpå deres grød eller spiser det i stedet for slik. Men andre mener at superfoods er et marketingstrick, et rigtig godt et. For superfood er som regel grøntsager, bær, frø, eller kerner. Og disse produkter er i sig selv, ofte meget sunde. Og superfoods er ikke nødvendigvis, meget mere sunde end andre bær eller grøntsager. Og ud fra den ovenstående definition, kan man da også læse at der er mange ’almindelige’ grøntsager der hører med ind under denne kategori. Og hvis man følger beskrivelsen, kan man også læse, at superfoods lige så vel kan være: Avokado, blåbær, og broccoli. Som det kan være nogen af de dyre superfoodprodukter.

Hvad kan det gøre for dig

Superfoods kan gøre rigtig meget godt for, på præcis samme måde som de listede fødevarer ovenfor kan. Så hvis du tror, at superfoods er den eneste måde du får den perfekte krop, og finder drømmemanden kan du tro om. Du kan altså godt allerede nu gå ind på single.dk, og finde drømmemanden. Og det kan gøres helt uden morbær, byggræs og bipollen. For hvis du bare husker at spise dine ’almindelige’ grøntsager, og dyrke lidt motion er du rigtig godt stillet.

Hvad skal du så spise?

Man skal først og fremmeste huske, at ens krop er bestemt ud fra gener. Derfor kan man ikke regne med at kunne spise nogen former for mad der udøver mirakler. Du skal ikke tro på hvis du læser om ’spise selleri, og få mindre lår’ For det er ikke noget sellerien bestemmer, det er noget dine gener styrer. I steder skal du huske at spise varieret, og sørge for at holde dit blodsukker stabilt. Det vil sige spise fuldkorn, det er godt for fordøjelsen og giver mæthedsfornemmelse i længere tid. Og i stedet for at få dine vitaminer og mineraler, fra dyre superfoods. Så spis frugt og grønt, det giver dig det samme og styrter dit immunforsvar. Og hvis du ønsker kød, så vælg at spise det magre. Proteinerne i kødet, hjælper til at styrke dine muskler. Og hvis der er noget du, at en eller anden årsag ikke får nok af igennem kosten så spise nogle kosttilskud som supplement.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *