Sådan passer du på dig selv når du træner

Når motivationen er på sit højeste, kan det være svært at holde sig tilbage. Man vil gerne give den alt hvad man har, for så ser man jo resultaterne hurtigere, ik? Men man skal passe på, lige meget om man er nybegynder, eller har trænet i mange år. Og der er nogle basale ting man kan gøre, for at mindske chancen for skader.

Hvis du er nybegynder

Det gælder egentlig lige meget hvad, og du har nok hørt det før. Men det er rigtig vigtigt, at man husker at varme op inden træning. Opvarmning aktiverer dine nervebaner i musklerne, og øger dermed blodgennemstrømningen. Samtidig med det udgiver ledende ledvæske, som smører ledende. Det er med til at øge din præstationsevne, og mindsker dine chancer for skader. Hvis du skal styrketræning kan du varmemusklerne op med cardio, eller øvelse uden eller med meget lidt vægt. Hvis du har tendens til spændinger efter træning, kan du med fordi få en omgang massage til sport som hjælper dig med at løsne op i musklerne. Læs mere om det, på hjemmesiden raskrask.dk

Det kan være rigtig svært at vide, om man gør tingene rigtigt når man lige er startet. Derfor er det rigtig vigtigt, at man sørger for at få hjælp til teknikken. For rigtig mange skader kommer, af forkert teknik. Og det kan forårsage rigtig slemme, og langvarige skader hvis man ikke har teknikken på plads. Det er derfor en rigtig god ide at få en træner eller fysioterapeut til at vise dig hvordan du skal træne i starten.

For at undgå fiberskader, er det rigtig vigtigt at du sørger for at styrke dine muskler. Der er forskellige øvelser, som kan hjælpe dig her. Men det er rigtig vigtigt at styrke sine muskler, omkring ledende så du er mere stabil i kroppen og undgå skader.

Alle kan opleve skader

Det er ikke kun nybegyndere der oplever at få skader, også professionelle får skader fra tid til anden. Og når man træner, er det vigtigt, at man starter med en lav belastning. Selvom din muskler hurtigt bliver stærkere, så tager dine led længere om det. Derfor er det vigtigt at man huske at stoppe i tide, hvis man begynder at opleve smerte. Det er bedre at holde en pause så, og kunne komme i gang igen ’hurtigt. Fremfor at man er nødt til at være ude i en lang periode med smerter. En god måde at styrke ledbåndene, er ved at bruge et balancebræt. Det hjælper med at forebygge ledbåndsskader, i ankler og knæ. Derudover hjælper det også dine koordinations-, balance, og reaktionsevne.

Hvis du oplever at få en skade, er det vigtigt at du ikke går i gang med din træning igen før den er væk. Og man skal efterfølgende også huske, at få en ordentlig genoptræning. Og hvis smerter og symptomer forsætter, så skal man huske at forsætte genoptræningen indtil man ikke længere oplever problemer. Det kan her også være en god ide at skrifte sportsmassagen ud, med en massage til wellness som ikke gør så ondt i det skadede område.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *