Lad børnene komme ud og lege i haven på en billig måde.

Sommeren er ved at banke på, og så er det tid til at der skal gøres noget ved børnenes legemuligheder i haven. Noget af det som alle børn kan lide er at gynge, og mange børn vil sige gyngestativ, hvis man spørger dem hvad de ønsker sig til haven.

Her er det så at Gør-Det-Selv manden kommer i billedet, for hvilken far vil ikke gerne bygge sit eget gyngestativ til sit barn. Men er det bare sådan lige til at bygge et gyngestativ. Kort sagt ja, men der er faktisk en del sikkerhed forbundet med at lave et gyngestativ. Vælger man at købe et gyngestativ fra en forhandler, så ved man at de er lavet efter sikkerhedsforskrifterne. Dette er en garanti, da forhandleren ellers ikke må sælge dem.

Så kan det nu være at du tænker ”Hvad er det lige der kan gå galt med et gyngestativ?”. Der er op til flere ting som kan gå galt. Du kan have bygget det med forkerte materialer, så det ikke kan holde til den belastning det er for et gyngestativ at have et par gynger svingende i høj fart. Du kan også have sat gyngerne for tæt sammen, så der er fare for sammenstød mellem de 2 gynger. Du kan også have valgt et forkert materiale som gyngen skal fæstnes med på gyngestativet. Og måske du har truffet et valg som kan være farligt for et barn.

Det gode gyngestativ

Nemlig at bruge en kæde mellem gynge og gyngestativ. Dette kan være enormt farligt for et barn, som kan få fingrene i klemme i et kædeled, eller hvis det skal gå helt galt, miste sine fingre. Alle disse spørgsmål kan du læse i denne artikel på bygselvviden.dk, om hvordan du undgår at lave fejl og hvordan du laver et gyngestativ med høj sikkerhed. Her står der blandt andet også noget om hvordan man bør have sit underlag, hvor et barn evt kan falde ned på. Dette er ikke helt uvæsentligt at man også har det med i sine overvejelser når man skal til at bygge sit gyngestativ. Det er ikke kun fald underlaget man skal have med i sine overvejelser, men også at der ikke er nogle kanter fra en sandkasse, andre forlystelser i nærheden, eller for eksempel træstubbe i nærheden, som barnet kan falde ned over og slå sig på.

Artiklen gør at du er i stand til selv at lave et gyngestativ, som lever op til sikkerhedskravene, og du herved mindsker risikoen for skader på barnet betydeligt. På samme hjemmeside kan du også finde en komplet beskrivelse af hvordan du bygger et gyngestativ med tilhørende rutsjebane. Du kan finde siden her.

Denne side er godt skrevet så det er nemt at læse hvad man skal gøre, og det kan varmt anbefales at kigge lidt nærmere på den, inden man går i gang med at bygge sit eget gyngestativ. Når det gælder sikkerhed for børnene, så kan man ikke forberede sig godt nok.

Du kan også læse mere i denne her artikel om hvorfor det er vigtigt at få børnene til at bevæge sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *