Kaffekrig: 3 gode råd til at ændre en dårlig vane

Vi kender det alle – en dårlig vane, der er utrolig svær at komme af med. Rygning, neglebid eller for meget kaffe i hverdagen er nogle få eksempler på dårlige vaner, de fleste vil af med. Men det er svært, tager tid og kræver spandevis selvdisciplin… men det behøver ikke være umuligt for dig. Vi har samlet 3 gode råd til hvordan du ændrer en dårlig vane.

Viil vi f.eks. gerne lære at drikke mindre kaffe i hverdagen. Danskere er de fjerdestørste kaffedrikkere i verdenen! Kaffe som sådan er ikke usund, og der er flere studier, der har fundet frem til, at op til 5 kopper sort kaffe om dagen rent faktisk har sundhedsmæssige fordele! Men vi er alle forskellige og den effekt, kaffe har på vores kroppe, kan variere enormt.

Der er flere måder, du kan finde ud af, om du drikker for meget kaffe. Nogle af de negative effekter inkluderer energisving i løbet af dagen, svært ved at sove, dehydrering (pga. kaffens vanddrivende effekt), mm. Disse effekter kan have store konsekvenser for din hverdag. Derfor viser vi dig her 3 gode råd til hvordan du kommer af med en dårlig vane!

PS.: Vores råd er baseret på, hvordan du drikker mindre kaffe, men du kan bruge dem til en hvilken som helst vane, du vil af med!

  1. Find et (sundere) alternativ

Det er en del sværere at eliminere en vane – prøv i stedet at bytte din dårlige vane ud med en sund en! Hvis du f.eks. drikker en stor kop kaffe lige når du vågner, tager en til med i termokanden og løber desperat efter Moccamasteren med det samme, du træder ind på kontoret… drik noget sundere i stedet for!

Vi anbefaler stærkt, at du f.eks. drikker matcha te. Teen har en kombination af koffein og tein – og så er den en del sundere! Den har nemlig også mange antioxidanter, vitaminer og mineraler. Og så tager den meget kortere tid at brygge! Du kan læse mere om hvad matcha te er ved at klikke her.

  1. Lig en realistisk plan – med masser af mindre mål!

Når du har besluttet dig for at ændre en dårlig vane har du ofte store planer – og du er klar på at se resultater NU! Men det er ikke realistisk. Det tager 18 dage i træk at stifte en vane. Det betyder, at det også tager mindst 18 dage at etablere en ny vane i stedet for den gamle… Og det er meget sandsynligt, du vil falde i igen og så skal starte forfra.

Men det er ikke et problem! Hvis du lægger en plan og tager den en dag ad gangen, så kan du fejre små sejre. På den måde holder du dig motiveret og kan altid falde tilbage på din plan. Du kan f.eks. beslutte dig for kun at drikke en kop kaffe om dagen den næste måde.

  1. Morgenfrisk er bedst – brug viljestyrken om morgenen

Forskning viser, at vi har mest viljestyrke om morgenen. Efter en lang dag, hvor vi har måtte tage en masse beslutninger, bliver vores hjerne træt. For en dårlig vane betyder det, at det er ekstremt nemt at falde tilbage på den – og rutinen – om aftenen.

Derfor er det en god ide at foretage sig de store ændringer om morgenen – og tillade sig lidt mere om aftenen. For kaffedrikkeren kan det f.eks. betyde, at du drikker matcha te hele dagen, men tillader dig at drikke din daglige kop Java til eftermiddagskaffen. På den måde bliver du ikke frustreret over at “fejle” din plan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *