fiskeolie bedste

Fiskeolie og valget af det rette

Fiskeolie er noget af det vigtigste overhovedet for din krop, da den ikke kan fungerer optimalt uden disse essentielle fedtsyrer. Samtidig er det rigtigt svært at få dækket behovet gennem den almindelige kost, hvorfor det kan være en glimrende ide at supplere med noget fiskeolie.

Her i artiklen ses der nærmere på de forskellige slags fiskeolie, ligesom der også bliver kigget på fiskeolie via kosten. Der kigges ligeledes på, hvor man kan købe fiskeolie billigst.

Derfor er fiskeolie vigtigt for din krop

Fiskeolie indeholder de essentielle fedtsyrer, Omega 3. Kroppen kan ikke selv danne disse fedtsyrer, hvorfor det er livsnødvendigt at få dem tilført via kosten eller et kosttilskud.

Fiskeolier har en dokumenteret effekt på en lang række sygdomme, bl.a. hjælper det mod hjertesygdomme og gigt. Den klare dokumenterede effekt har gjort, at fiskeolie er et af de mest udredte kosttilskud overhovedet.

Mange andre kosttilskud har ikke vist den store effekt, men fiskeolie er altså veldokumenteret for nogle virkelige sundhedsfremmende effekter. Skal du bruge penge på et kosttilskud, så er fiskeolie en glimrende ide.

Forskellige typer af fiskeolie

Du kan enten få fiskeolie i tabletform eller som olie. Om du vælger det ene eller andet er en smagssag, da man ikke ensidigt kan sige, at det ene er bedre end det andet.

Har du svært ved at sluge tabletter, så kan det være en god ide med olie. Olien smager dog lidt kraftigere, hvorfor nogle kan have svært ved dette. Man kan enten bare tage en spiseske olie og skylle efter med vand, men man kan også tilsætte olien i salater og andre kolde retter.

Man må aldrig bruge fiskeolien til stegning, da den så mister en masse af de gode egenskaber. Tilsæt den derfor kun til kolde retter som salater og lignende. Det er også her, at den smager bedst.

Du kan ofte købe fiskeolie billigst på nettet, men ellers kan du også købe det i de større supermarkeder. Du kan sagtens købe et stort parti på nettet, det kan godt holde sig, hvis det bliver opbevaret korrekt.

Opbevaring af fiskeolie

Du skal forhindre at din fiskeolie oxidere, hvorfor du skal opbevare olien køligt, mørkt og uden ilt. Dette er i sær vigtigt med den flydende fiskeolie, da den nemmere oxidere end kapslerne. Sørg for at skrue låget ordentligt på flasken, og kom flasken i køleskabet straks efter brug.

På denne måde holder fiskeolien sig frisk i lang tid. Dette er både godt for de sunde fedtsyrer i olien, men det gør også smagen bedre og mere neutral.

Fiskeolie gennem kosten

Du kan også få fiskeolie gennem kosten, hvis du ellers kan lide fisk. De bedste kilder til den essentielle olie er makrel, laks, ørred og sild. Generelt er alle fede fisk gode, men disse er de nok de mest almindelige kilder til omega 3 fedtsyrer.

Spiser du godt med disse fisk, så kan du undgå at tage fiskeolie som kosttilskud. Spiser du sjældent fed fisk, så bør du supplere din kost med fiskeolie.

Ressourcer:
https://doc24.dk/den-store-fiskeolie-test/
https://kemi.taenk.dk/bliv-groennere/test-kemi-i-fiskeolie
https://jyllands-posten.dk/livsstil/ECE9361787/saadan-faar-du-mest-fiskeolie-for-pengene/
https://topsund.dk/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *