Det skal du vælge – En proteinpulver guide til dig

Er du en af de mange danskere, som elsker at træne? Det er sundt at holde kroppen i gang, da man både bliver glad og får mere energi. I forbindelse med træning er der nogen som drikker proteinpulver, da det er med til at opbygge muskelmasse. Hvis det er første gang du skal bruge pulveret, så skal du ikke være nervøs for at komme i gang. Der findes flere gode proteinpulver guides som du kan følge, og på denne måde blive klogere på hvilken slags proteinpulver du skal vælge.

Værd at vide om proteinpulver:

Man kan undre sig over hvorfor nogen vælger at anvende proteinpulver til deres træning og hvad man skal bruge en proteinpulver guide til. Generelt set bruges proteinpulver som et slags kosttilskud, da pulveret er med til at give ekstra protein til kosten. Selvom du spiser sundt og varieret med en masse protein i maden, så giver proteinpulver et ekstra boost i forbindelse med træning.

Det er ikke farligt at indtage proteinpulver, da langt det meste er udvundet fra valleprotein og kaseinprotein. Forskellen på disse to er, at valleprotein bliver optaget hurtigt, imens kaseinprotein bliver det langsomt. Man kan købe proteinpulver med forskellige smage, såsom vanilje, chokolade og jordbær. Hvis man ikke kan lide disse smage, så findes der også smagsløse produkter. Alle produkter, der sælges i butikkerne, er blevet testet og godkendt som kosttilskud. Derfor kan du roligt begynde at tage proteinpulver, når du træner. Læs videre i denne korte proteinpulver guide om hvad proteinpulver gør ved kroppen.

Hvad proteinpulver gør ved kroppen:

Mennesket har 20 aminosyrer, som indgår i kroppens processer for at lave proteiner. Aminosyrer, som er kædet sammen, kaldes for proteiner. Der er 8 ud af de 20 proteiner, som kroppen ikke selv laver. Derfor er vi nødt til at få dem tilført via kosten. Bindingerne mellem aminosyrerne i proteinet bliver nedbrugt, når vi indtager proteinpulver. Proteinet bliver spaltet til frie aminosyrer, som kroppen kan bruge til forskellige processer, såsom til opbygning af muskelmasse.

Hvordan man bruger proteinpulver:

Når du har købt din fortrukne proteinpulvervariant, så skal du i gang med at bruge det.  Generelt set er der ikke nogen facitliste på hvor meget protein det enkelte individ skal have i løbet af en dag. Den korrekte mængde protein afhænger af forskellige faktorer, såsom alder, vægt, tidspunkt for indtagelse af proteinpulver samt aktivitetsniveau. Eksperter anbefaler, at man skal have 15% af den daglige energi fra protein. Der findes regnestykker til hvordan man kan udregne ens daglige mængde protein, så man er sikker på ikke at få for meget eller for lidt protein.

Det anbefales, at man som nybegynder læser en proteinpulver guide godt igennem, så man er sikker på, at få den rette mængde protein til træning. Dette sikrer, at man anvender proteinpulveret korrekt og dermed får en så optimal træning som mulig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *