Guide til at tabe dig på en sund måde

Der hersker ingen tvivl om, at overvægt kan være enormt usundt. Det viser en række forskellige studier foretaget af dygtige forskere verden over. Overvægt kan give en række forskellige livsstilsygdomme, og kan derudover føre til åreforkalkning og dårligt hjerte.

Vejer du for meget, så er det derfor uden tvivl sundt for dig at tabe dig – du behøver på ingen måde at være åleslank, men det handler om at ligge inden for den nogenlunde normalvægtige kurve. Dog er det vigtigt at være opmærksom på, at det også kan være usundt at tabe sig.

Derfor kan slankekure være skadelige

Det lyder enormt selvmodsigende, at det kan være usundt at tabe sig, når nu det på samme tid er usundt at være tyk. Men det er egentlig ikke selve vægttabet, men derimod processen, der kan være problematisk.

For hvis du taber dig for hurtigt eller gennem de forkerte metoder, så kan det være skadeligt for kroppen. Kroppen skal nemlig have styrke til at håndtere vægttabet, og det giver du den kun, hvis du tænker over at spise fornuftigt og leve et sundt og velafbalanceret liv.

Sammensæt din kost ud fra de rigtige fødevarer med glykæmisk indeks

En af de vigtigste ting at huske under en slankekur er, at du ikke skal skære ned på dit madindtag, men at du derimod skal ændre sammensætningen af den mad, som du spiser. For eksempel er det en rigtig god idé at erstatte de sukkerholdige madvarer, som hæver blodsukkeret, med fiberrige og proteinrige produkter, som holder det stabilt.

For at få hjælp til at vide, hvilke typer af mad, der er skadelige og hvilke, der er gavnlige, kan du benytte dig af et glykæmisk indeks. Et sådant finder du blandt andet på gomotion.dk, hvor du kan se de forskellige fødevarers placering på indekset.

Start din slankekur med en cleanse

Det er altså på ingen måde en god idé at bruge det at sulte som en metode til at tabe sig. Sund mad og motion er vejen frem, og denne tilgang vil også kunne levere en mere holdbar livsstil.

Når det så er sagt, så kan det være en god idé at bruge en kort, men intens, cleanse til at komme godt i gang med sin kur. Det kunne for eksempel være et tage tre dage eller en uge med flydende – og nærende kost. Denne kost kunne blandt andet være en Nupo kur.

Giv dig selv lov til at synde

En anden meget misforstået idé omkring slankekure er, at de skal være fuldstændig strikse, og at man har fejlet, hvis man kommer til at falde uden for bare en enkelt dag. Sådan er det langt fra, for de ekstreme slankekure er sjældent realistiske.

Det er okay at synde, så længe man synder med måde. Slik fredag aften eller et stykke kage til fødselsdagen er fint, så længe man lever sundt og godt resten af ugen. På den måde skal du stadig kunne nyde mad og søde sager.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *