Skal du i gang med løbe træningen i foråret?

Vi ved alle sammen det kan være svært at komme i gang med løbetræningen igen i foråret, men det skal jo klares så hvorfor ikke få mest muligt ud af det.

Vejret er allerede rigtigt godt, foråret er her og det er det helt rigtige vejr til løbetræningen uden for i hvert fald, om du løber i fitness centeret, skoven eller i byen er det nu du skal i gang, hvis du altså skal have hele sæsonen med.

Podcasts, Lydbøger eller musik?

Når man løber har man tid til at tænke eller måske høre en lydbog eller Podcast, det kan være en rigtigt god måde at stresse af og få noget mere ud af turen på en og samme tid.

Podcasts’ kan fås på din iPhone og der er masser både udenlandske og indlandske der er rigtigt gode, her skal nævnes den Den Korte Weekend Avis fra Radio 24/7, 99% invisible fra radiotopia, Mads og monopolet fra DR. Der er også masser af steder at downloade lydbøger, blandt andet den største Audible eller flere andre hvor du kan få lydbøger på abonnent.

Vi har alle sammen den liste med bøger vi burde få læst, eller bøger vi har talt om at få læst som aldrig blev læst, her har du en mulighed for at gøre imens du alligevel er ude og løbe i naturen eller på løbebåndet i fitness centeret.

Når du løber skal du have din smartphone, iPhone, med dig så du kan følge med i løbet og dit kalorie forbrug, hastighed osv – men lad vær med at løbe med din iPhone i hånden, det er besværligt og et iPhone løbearmholder koster stort set intet – sørg for at få en der passer til din iPhone, det er så irriterende hvis din iPhone sidder og glider frem og tilbage i coveret.

Løbearmbåndene kommer alle sammen med næsten de samme funktioner, men sørg for at tjekke om der er hul til dit headset enten øverst eller nederst i coveret, fordi det er den eneste væsentlige forskel der er.

Løbe med dit smart ur

Er du så heldig at have et Apple watch så kan det faktisk det samme som din iPhone, det kan tælle dine skridt, måle din tur med GPS og endda løbende måle din hjerte rytme så du ved lige hvad der foregår fra den første tur i foråret til den sidste i efteråret.

Apple watch’et kan også spille både podcast, lydbøger og dit musik men det kræver at du har et headset der kan sættes til dit ur, uret har ikke noget stik så du skal bruge et headset med Bluetooth for at kunne udnytte denne funktion, det er heldigvis meget let at finde headsets med bluetooth og heldigvis virker alle headsets med bluetooth til Apple watch og ligeså snart headsettet har været sluttet til din iPhone kan du også hurtigt og let sætte det sammen med dit ur uden yderligere opsætning.

Angående headset så skal man vælge et der har god lydkvalitet, er let og ikke har noget der hænger og dingler som er irriterende imens du forsøger at slå din gamle løbe rekord. Det er nok også en god ide at vælge et som ikke lukker omverdenen helt ude, så du kan høre hvad der sker omkring dig imens du løber.

Apple Watch kan dog ikke have alt din musik på sig, fordi den kun har et par gigabyte til musik, så du skal vælge på forhånd, hvis du ikke har din iPhone med – Apple watches med mobil net forbindelse er endnu ikke udgivet i Danmark, desværre.

Til sidst kan du, hvis det hele skal tages til et endnu højere plan købe et Garmin løbeur de kalder dem for Forerunner, Vívoactive og mere, men dem med navnet Forerunner er lavet specielt til dig og din løbetur.

Når løb ikke bare er for sjov mere

De fleste Garmin løbeure har også smartur funktioner som gør at det ikke kun er løbeturen du kan bruge dem til. De har GPS, pulsmåling og meget mere så den kan følge hele din løbetur uden nogen problemer, kendere ville også sige at løbefunktionerne er mere avanceret end dem fundet i normale smart ure, fx det der findes i Apple watch.

Så nu mangler du ikke noget, nu er det bare at komme i gang med at løbe igen, om du gør det for motionen, afstresningen eller for at træne op til et halvmaraton eller et helt maraton så er det vigtigste at komme i gang.

Det er selvfølgelig også vigtigt at passe på sig selv, særligt at passe på trafikken eller trærødderne i skoven 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *