Gode råd til en nem og sund aftensmad
Aftensmad er måske det vigtigste måltid på dagen, og dette koblet med, at vi i dag gerne vil være sundere end nogensinde før gør, at det ofte kan være svært at have overskud til dette måltid. Men laves skal det altså.
Der findes selvfølgeligt rigeligt med gode metoder til at gøre aftensmaden lettere uden, at du skal gå på kompromis med sundheden. Læs videre og få gode råd til lettere og sundere aftensmad i hverdagene!
Brug madplanerne og spar tid og energi
En rigtig god vane, som du kan få, er at lave madplaner. Madplaner er, kort fortalt, planer over, hvilke måltider, som du skal have over en række dage. Her bruger du altså madplanen til skabe et overblik over de retter, som du skal lave over eksempelvis en uge.
Der er flere fordele ved disse madplaner. Ved at gøre dette til en vane, så kan du først og fremmest få mere tid i din hverdag. Du skal nemlig ikke komme hjem og så stresse over, hvad der nu skal laves af aftensmad. Derudover så er en god madplan et godt redskab for dig, så du sørger for, at du får spist en god og varieret kost – dette er et vigtigt element i en sund livsstil.
Madplanerne er med til at gøre dit liv lettere, og når du først kommer ind i vanen bliver det let som en leg at finde spændende retter til hver af ugens dage!
Tyvstart med madens forberedelse
En rigtig god måde, hvorpå du kan gøre aftensmad lettere, er ved simpelthen at gøre nogle af ingredienserne til aftensmad klar, før du begynder at lave maden. Dette gælder især, hvis du eksempelvis skal bruge samme grøntsag i flere retter over en uge.
Dette er nemlig let at gøre – grøntsager kan eksempelvis snittes, mens du ser fjernsyn. Men vigtigere endnu er det, at det faktisk er en ret effektiv måde at gøre aftensmad lidt sundere på.
Hvis du nu har forberedt en række grøntsager, noget kød eller måske en god sauce til aftensmaden, så bliver du nemlig mindre fristet til at gribe efter de hurtige, men usunde, løsninger. Det er nemlig meget lettere at lave aftensmad, når man ved, at det kommer til at være nemt i køkkenet!
Tænk altid med skabeloner, ikke opskrifter
Faren i at bruge opskrifter er, at det tit kan være svært at få alle ingredienserne samtidig med, at de også skal bruges, mens de er gode.
Her er det bedre at tænke med ”skabeloner” i stedet for opskrifter. Har du en skabelon for en pastaret, så ved du nogenlunde, hvilke ingredienser, som du har mulighed for at bruge. Når der så kommer tilbud nede i supermarkedet, så kan du substituere, så du sparer penge! Du kan også vælge at erstatte én ingrediens med en anden, hvis den første ingrediens kan bruges i flere retter over ugen. Det er også en let måde at snige det sunde ind, for så kan du altid tage en god ret og erstatte usundere ingredienser med mindre fedende!
Vil du vide mere? Så læs mere på Nem-aftensmad.nu.