Kom i form til din skiferie med disse 3 gode råd

Planlægger du at tage på skiferie til vinter? Så er det vigtigt, at du forbereder dig grundigt, og det er træningen op til skiferien en vigtig del af. Når du rejser nord- eller sydpå for at stå på ski, skal kroppen nemlig være klar til de fysiske udfordringer, som en skiferie byder på.

Med god træning undgår du, at din krop bliver så øm efter de første dage på ski, at du må blive hjemme på hotelværelset resten af skiferien. Ved at træne i månederne op til din skiferie, undgår du både ømhed og tredjedagssmerter, og du nedsætter også risikoen for skader markant. Selv kort tid inden din skiferie kan du styrke din krop, så den er bedre rustet til skiløbet. Sætter du træningen i gang i månederne op til din skiferie, kan du, ud over at forebygge skader og ømhed, også forbedre din udholdenhed betydeligt. Det kommer dig til stor glæde på pisterne, uanset om du er nybegynder eller rutineret skiløber.

Følg et skitræningsprogram og få mere ud af din skiferie

Når du forbereder dig til din skiferie, kan du med fordel følge et træningsprogram, særligt egnet til skiløb. Det indebærer skiøvelser, der både træner din kondition, styrke og balance. Skitræningsprogrammet opbygger og styrker din grundform, det nedsætter risikoen for ømhed og led- og muskelskader, og det giver derfor kroppen de bedste betingelser for en vellykket skiferie.

Øvelserne i dit skitræningsprogram bør have fokus på at træne hele kroppen. Dog bør du være særligt opmærksom på at træne dine knæled, da det er her, størstedelen af skiskader forekommer. Her er øvelser som squats, lunges og hasetræk effektive, da de styrker muskulatur og sener i hele din underkrop. Start blidt ud med øvelserne, og øg så sværhedsgraden efterhånden som du føler dig stærkere. Du kan med fordel kombinere dine styrketræningsøvelser med løb, cykling og svømning. Træn gerne dit skitræningsprogram 2-3 gange om ugen, kombineret med din foretrukne motionstræning.

Sådan kommer du i form til skiferien: 3 gode råd

  1. Start din træning i god tid. Jo tidligere du starter din skitræning, jo bedre form er du i, når du tager afsted på skiferie. Begynd derfor gerne træningen allerede sommeren inden din skiferie.
  2. Træn både styrke og kondition. Styrketræningen er vigtig, da den styrker din muskler og led, og derved nedsætter risikoen for skader. Konditionstræningen er dog ligeså vigtig, da den styrker din udholdenhed. Skader sker nemlig oftest, når vi er trætte.
  3. Træn til skiferien derhjemme. Det behøver slet ikke at være dyrt eller besværligt at træne til skiferien. Du kan nemt lave dine skitræningsøvelser hjemme på stuegulvet.

Når du har klaret forberedelserne og træningen op til din skiferie, er det bare med at komme afsted. Både hos Højmark Rejser og Team Benns Ski finder du et stort udvalg af skiferier, som skræddersyes efter dine behov. Uanset om du skal afsted med din kæreste, dine venner, eller måske din familie, har du gode muligheder for at finde en skiferie, hvor både beliggenhed, hotel og skisportsstedets sværhedsgrad går op i en højere enhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *