Fra køkken til hjerterum i din nye bolig

Står du overfor en kommende flytning til en ny by på grund af arbejds-, studie- eller familieforhold? Enhver flytning kræver en ny bolig – og dermed et nyt hjem. Hjemmet er en vigtig del af vores identitet, og derfor er det alfa og omega, at du får opbygget nogle gode, trygge og personlige rammer, der afspejler dig som person, og som er behagelige at være i. Ikke mindst køkkenet, der som bekendt er “hjemmets hjerte”.

Netop køkkenet vil vi sætte fokus på i dette indlæg. For hvordan gør du køkkenet til det bankende hjerte i dit nye hjem, hvor såvel du og din partner som hele familien og gæster har lyst til at opholde sig i timevis? Læs med nedenfor, hvor vi giver dig nogle skarpe tips til, hvordan du skaber hjemlige, intime og hyggelige rammer i dit nye køkken.

Find dit nye hjem – og få styr på køkkenets rammer

Før du overhovedet kan tænke på og tale om dit nye køkken som hjerterum, må du selvfølgelig først have styr på din nye bolig. Hvor skal du flytte hen? Det kan være, at du skal rykke rødderne op fra den jyske muld og flytte til Sjælland på jagt efter et nyt hus til hele familien? Eller måske dit studie tager dig og din kæreste til Fyn, og I derfor søger en lejebolig i Middelfart og omegn?

Når først du har fundet ud af, hvor i landet du skal bo, og hvilken type bolig du har i sigte, kan overvejelserne omkring køkkenets rammer begynde at tage form. Har du eksempelvis at gøre med et lille eller stort køkken, et åbent køkkenalrum eller et lukket køkken eller en helt anden type køkkenkonstruktion? Det er disse rammer, der definerer, hvilket personligt køkken du har mulighed for at opbygge og udvikle.

Giv dit nye køkken et skelet – med tilpasset møblement

Når du har fået syn for sagen med hensyn til køkkenets fysiske rammer, er næste step at give køkkenet et skelet i form af møbler. Selvom køkkenet traditionelt set måske ikke forbindes med det helt store møblement, er der nogle centrale overvejelser at gøre i denne sammenhæng. Skal dit køkken have et (spise)bord med dertilhørende stole? Skal der være høje barstole på den anden side af køkkenbordet? Hvilke typer lamper og hvor mange? Skal der indrettes et hyggehjørne med en lille sofa og et sofabord?

Mulighederne er mange, og det gælder om at finde netop dén møbelsammensætning, der matcher dine smagspræferencer og din personlighed.

Gør køkkenet til dit hjerterum – med indretning, udstyr og sjæl

Efter at møblerne er kommet på plads, er det endelig tid til at give køkkenet det sidste “touch” i transformationen fra køkken til hjerterum. Her handler det om at give køkkenet personlighed og sjæl – det vil sige et “hjerte”.

Det gør du for det første ved at få styr på dit personlige køkkenudstyr. Og her taler vi ikke kun udstyr til madlavning, men i den grad også service, stel, termokander og lignende, så du kan invitere dine gæster til hyggelige kaffestunder i dit nye hjem. Du kan finde inspiration til den perfekte termokande i denne termokande test hos Koekkenunivers.dk.

For det andet gælder det om at give køkkenet et dekorativt finish, der afspejler din personlige stilart og smag. Overvej, hvilke farver køkkenet skal have, og om væggene skal pyntes med malerier, plakater eller wallstickers. Dette er med til at sætte dit unikke fingeraftryk på køkkenet, så det bliver dit hjerterum.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *