Den gode nattesøvn

Der er som bekendt en hel del tiltag, som du selv kan foretage, når det kommer til at optimere din sundhed og dit velvære.

Et af disse drejer sig om din nattesøvn.

Den optimale nattesøvn

Det er selvfølgelig individuelt, hvad den enkelte forbinder med en god nattesøvn, men de fleste er nok enige i, at følgende kriterier tæller på plussiden.

Du skal være i balance med dig selv, sådan at både din krop og din sjæl er tilpas afslappet og klar til søvn, når du lægger dig på puden. Uhensigtsmæssige spekulationer og tung mad sent på aftenen kan give dig en uro, der påvirker din evne til at falde i søvn og til at få en rolig søvn.

Desuden bør du sove i et rum, der hyppigt – gerne dagligt – bliver luftet ud, og det bør have den rette lidt kølige temperatur.

Din seng og dit sengetøj spiller jo selvsagt også en ret væsentlig rolle, når det kommer til din nattesøvn.

Din seng

Din seng er nok egentlig dit allervigtigste møbel. Det er her, du tilbringer omtrent en tredjedel af dit liv, og det er det sted, du forbinder med tryghed, hvile og at være helt dig selv.

Ud over sengens åbenlyse funktion, så betyder det faktisk ikke så lidt, hvordan denne seng er. Den skal være af en vis kvalitet for at give dig den bedste og den sundeste søvn. Din krop har brug for, at din seng og din krop er virkelig gode venner. En nat i en ubekvem seng vil kunne mærkes tydeligt på din krop.

Komforten er vigtig, derfor bør du vælge en seng, der passer perfekt til din krop.

Sengetøjet

Når så du ligger godt der på din madras og din topmadras, så kommer du til selve sengetøjet. Her kan det også godt betale sig at finde noget af en vis kvalitet. Lagner, der er for tynde i stoffet, holder hverken faconen eller sammen på sig selv ret længe.

Sengetøj fås i forskellige materialer. Om du foretrækker ren bomuld, frotté, satin eller silke betyder ikke så meget. Vælg det, du synes om at sove i – eller hav et udvalg af forskellige materialer.

Husk, at sengetøj bør vaskes jævnligt. For din sundhed og for dit velvære.

Puden og dynen

Skal din pude og din dyne være af en rigtig god kvalitet og holde på faconen, så bør du ofre lidt ekstra på dem. Du får altså meget bedre sovekomfort i de gode modeller.

I forhold til din pude, så er det nok det mest personlige i din seng. Din pude skal passe til dig. Derfor må du ud at mærke og prøve nogle forskellige puder, inden I finder hinanden. Gå efter kvalitetsmærkerne, så du får glæde af din pude i årevis.

Når det kommer til dynen gælder der sådan set de samme forhold. Du og din dyne skal være et godt match.

I forhold til din dyne er der nogle overvejelser, du skal have gjort dig. Foretrækker du en helårsdyne, eller skal det hellere være to dyner, som du skifter imellem i forhold til årstiden? Skal dynen være i standardmål, eller skal den være ekstra lang? Skal det måske endda være en dobbeltdyne? Mange sværger til dobbeltdyner og deres lyksaligheder.

Sæt dig ind i, hvad du skal være opmærksom på og sætte dig ind i, inden du vælger, hvordan din seng og dit sengetøj helst skal være.

Når nu din gode nattesøvn er så essentiel for dit velvære, så fortjener du at give dig selv og den du deler seng med de bedste betingelser for at få sovet godt og trygt, så du kan møde dagen frisk og veludhvilet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *