De mest intense kalorieforbrændende sportsgrene til din slankekur

Vil du gerne tabe dig hurtigt på en sund og sikker måde? Så læs med her hvor vi fortæller dig om de typer sport, som brænder flest kalorier.

Mange mennesker, som gerne vil tabe sig, kender nok alt til slankekure og træningsprogrammer. Pulverkure, fastekure, fedtkure, juicekure og kure med nul kulhydrater. Men skal man være helt ærlig overfor sig selv, handler det nok mere om ønsketænkning end om magi. For vægttab er egentlig et meget basalt regnskab, som handler om at indtage færre kalorier, end man taber sig, for så begynder kroppen nemlig at tære på de fedtdepoter, man har oplagret.

Den bedste måde at gøre dette på er ved at spise efter kostpyramiden og motionere, og det gør det faktisk også både sundere, billigere og meget mere enkelt end at skulle følge en masse komplicerede kostregler. Spørger man de store fodboldstjerner som Messi og Ronaldo, der spiller for nogle af verdens største fodboldklubber, hopper de heller ikke på alle de nymodens kosttrends, men kombinerer i stedet en sund diæt med traditionel styrke- og konditionstræning.

Og måske er det årsagerne til, at deres klubber, Juventus og Barcelona, har så stor succes og af bookmakere som for eksempel Unibet.dk ligger som favoritter til at vinde mesterskaberne i henholdsvis Serie A og La Liga?

Hvilke sportsgrene forbrænder flest kalorier?

Men hvis man skal holde sig til den gammeldags måde med grøntsager og masser af motion, hvad er så de mest effektive sportsgrene til at forbrænde kalorier? Den mest kalorieforbrændende sportsgren er faktisk løb, og det kan jo være godt eller skidt, alt efter hvordan man ser på det. Godt fordi det er en ualmindelig nem, billig og ukompliceret måde at dyrke sport, fordi det faktisk kun kræver investering i et par løbesko.

Du behøver ikke være medlem at klubber, det kræver ikke en masse forhåndskendskab til regler, og du kan gøre det stort set overalt. Det er til gengæld ikke så heldigt, hvis du enten hader at løbe, eller hvis du har skader, som forhindrer dig i at dyrke denne sport. Hvis du løber ca. fem kilometer i timen, kan du forbrænde mellem 500-700 kalorier, hvilket svarer til et helt aftensmåltid eller mere.

En anden effektiv kalorieforbrænder er cykling. Igen er det en nem og billig løsning, fordi det kun kræver investering i en cykel, og det behøver endda ikke engang være en sportscykel. Du kan inkorporere cykling i alle transportsituationer i din hverdag, og heldigvis er de fleste danskere opfostret på en cykel, ligesom vores samfund er indrettet med masser af lækre cykelruter. Alt efter hvor langt og hurtigt du cykler, kan du brænde omkring 600 kalorier i timen.

En sidste kalorieforbrænder vi vil komme ind på her er svømning. Svømning kræver naturligvis, at du har lært at svømme, men ellers er det en forholdsvis ukompliceret sportsgren. Der findes mange offentlige svømmehaller, du kan benytte, og man kan ofte købe klippekort, så man sparer penge på indgang. Svømning skåner desuden leddene og kan brænde over 700 kalorier i timen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *