9 grunde til at dyrke pilates

Pilates adskiller sig fra andre træningsformer, såsom styrketræning og yoga, da det går ind og fokuser på at arbejde med de mindre muskler. Det er bygget op til at være skånsomt, samtidigt med at du får arbejdet med muskler, som du aldrig har brugt før. 

Navnet pilates kommer fra skaberen Joseph H. Pilates. Joseph H. Pilates var oprindelig fra Tyskland men emigrerede til USA. Han åbnede et fitnesscenter i samme bygning som New York City Ballet. Dermed tiltrak pilates automatisk en masse dansere.

Joseph H. Pilates gav følgende løfte om pilates: ”Efter første gang mærker du en forskel, efter 10 gange kan du se en forskel, og efter 30 gange har du fået en ny krop.”

Her er 9 grunde til at dyrke pilates, hvis du stadig ikke er overbevist.

1. Pilates giver dig en bedre balance mellem din krop og dit sind

Når du dyrker pilates regelmæssigt, så kommer du i bedre balance med din krop og dit sind. Der er et stort fokus på vejrtrækning i pilates. Derfor bliver der arbejdet med at forene din krop og dit sind under hver træning.

2. En øget blodcirkulation i hele kroppen

Pilates vil hjælpe med blodcirkulationen i hele kroppen, hvilket vil give dig et bedre helbred. En dårlig blodcirkulation kan påvirke dig på mange områder, hvilket kan vise sig i form af træthed og nedsat immunforsvar. På sigt kan en dårlig blodcirkulation også føre til hjerteanfald, blodpropper og åreknuder.

3. Pilates hjælper på stress

Pilates er for alle, men specielt folk der har et stressende og krævende arbejde kan have stor gavn af pilates. Tag for eksempel Celina Lin. Hun er en af Asiens mest velkendte pokerspillere, så hun har brug for at tømme hovedet og slappe af, når hun kan. Derfor står pilates og yoga højt på hendes liste, når tiden tillader det. En anden fortaler for pilates er skuespilleren Jennifer Aniston, der tilmed mener, at pilates også får hende til at føle sig højere.

4. Pilates styrker både større og mindre muskler

Pilates arbejder både med store og små muskler. På denne måde kommer du hele kroppen rundt og får trænet det hele. Det giver dig et godt resultat, da du både får stærke og smidige muskler.

5. Pilates hjælper dig mod overbelastning

Når du dyrker pilates, så kan det hjælpe dig mod overbelastning af musklerne. Hvis du dyrker andre sportsgrene, så kan pilates gå ind og hjælpe dig, da den arbejder med musklerne på en anden måde.

6. Pilates hjælper med din kropsholdning

Det er selvfølgelig ikke nok at dyrke pilates en enkelt gang, men hvis du begynder at dyrke pilates regelmæssigt, så kan det gå ind og hjælpe med din kropsholdning. Gennem øvelserne vil du kunne få en rankere kropsholdning gennem tiden. Den er også med til at modarbejde andre uhensigtsmæssige arbejdsstillinger, da den styrker kroppens helhed og modvægter dårlige stillinger. Pilates arbejder med lænden, maven og ryggen, og styrker derfor tre kropsdele, som oftest er svage.

7. Pilates er god til genoptræning

Da man netop ikke arbejder med tunge vægte i pilates men i stedet fokuser på at arbejde med sin egen kropsvægt, så er pilates velegnet til genoptræning efter længere skader eller en operation. Alle øvelser laves uden nogen belastning. På denne måde egner den sig godt, når man skal til at genopbygge styrken i kroppen igen. Husk dog altid at tjekke efter med din egen læge først.

8. Pilates øger kropsbevidstheden

Selvom pilates kan dyrkes på under en time om dagen, så kan pilates ende med at tages med dig overalt. Pilates øger kropsbevidstheden, hvis du dyrker det regelmæssigt over en periode. Derfor kan du ende med at gå anderledes, når du bevæger dig. Du kan sidde helt rank på din kontorstol, eller du kan bevæge dig mere sikkert og rankt, når du bøjer ryggen for at for eksempel tømme opvasken. På denne måde ender du med at føle dig bedre tilpas i din krop og vil samtidigt bevæge dig mere hensigtsmæssigt.

9. Vægttab

Sidst men ikke mindst så er pilates en god måde at træne sig til en tyndere talje. Husk dog altid at supplere med den rigtige kost, hvis din hensigt med at træne er også er at tabe dig i vægt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *