3 konkrete tips du kan bruge til at spare penge på din aftensmad

Vi kender alle sammen følelsen, når det er sidst på måneden, og kontoen siger 0 kroner. Hvad skal du og din familie så leve af resten af måneden?  På denne side, kan du læse om 3 helt konkrete tips, som du og din familie kan benytte i jeres hver dag, for at dette ikke sker igen.

Køb ind til flere dage på en gang

Vi kender det alle sammen godt, du har lige fået fri fra arbejde, du skal ned og hente ungerne, og så skal du ud og handle ind til aftensmaden, men du kan simpelthen ikke overskue det. Denne situation, er normal hver dag for de fleste danskere, hvorfor det kan være en rigtig god ide at lave en madplan, samt at handle ind til flere dage på en gang.

Ved at lave en madplan og handle ind til flere dage på en gang, sparrer du både penge fordi at du ikke har en lige så stor chance for at foretage de såkaldte ”impulskøb” og fordi du måske kan genbruge nogle af resterne fra dagen før, til en ny ret dagen efter.

Lav større portioner

Du kan også når du handler ind til flere dage, købe ind til at lave nogle større portioner. På denne måde kan I enten spise det samme flere dage i træk, eller fryse noget af maden ned, som I så kan vælge at bruge på et senere tidspunkt. (Hvis I fryser mad ned, er det vigtigt at I skriver dato på, da maden ikke holder sig frisk for evigt, bare fordi det kommer i fryseren)

Når I handler ind til at lave større portioner, vil i typisk opnå en form for mængderabat. Det kan godt være at en pakke hakket oksekød på 2 kg. Koster mere end en pakke på 500 g. men hvis du kigger på prisen pr. 100 g., så vil prisen på den store pakke helt sikkert bedst kunne betale sig.

Bonustip:
Du behøver ikke at lave store portioner af den samme ret, hvis du blot laver nogle retter, som bruger de samme ingredienser. Du kan eksempelvis med en stor pakke hakket oksekød, lave spaghetti med kødsovs den ene dag, og så lave hamburgers den næste dag.

Tjek nettet for rabatter

Hvis I gerne vil ud og spise, kan I også sagtens gøre dette, uden at I behøver at springe madbudgettet. Der findes en masse online tjenester rundt omkring på nettet, som kan spare jer for tusindvis af kroner, når i tager ud og spiser.

Du kan f.eks. prøve at tjekke Earlybird ud, som er en online bookingservice, hvor nogle af de bedste restauranter i Danmark, tilbyder at I kan booke et bord samme aften og få 1/3 af prisen skåret af.

Andre gode investeringer, som kan hjælpe dig med at sparre penge

Udover at så sparre på indkøbet, kan du også fortage dig en lang række andre investeringer, som i det lange løb, kan hjælpe dig med at sparre en masse penge. Du kan f.eks. få udskiftet dine vinduer i hele boligen, til energivenlige vinduer og derved sparre en masse penge på varme regningen.

Lyder dette interessant? Så tag et kig på denne hjemmeside: Danske Vinduer.

Du har ved at læse ovenstående, forhåbentligt fået mod på at prøve at se, hvor du kan spare penge i hverdagen og derved få mere luft i budgettet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *